Lännen ryhtiliike, kymmenen kohtaa

https://www.verkkouutiset.fi/brittitutkija-tarttui-nato-pohdintaan-suomelle-ytimekas-viesti/

Brittiläinen tutkija Lucas listaa kymmenen asiaa joiden avulla länsimaat voisivat palata takaisin maailmanpolitiikan keskiöön sen sijaan että olisivat sivustakatsojia kun Venäjä ja Kiina heiluttavat tahtipuikkoja.

Tärkeintä Suomen ja Ruotsin kannalta olisi niiden pikainen liittyminen Natoon jolloin Venäjän mahdollisuudet vaikeuttaa prosessia vaikeutuisivat toisin kun jos maat liittyisivät yksitellen. Tämän lisäksi olisi tärkeää, että länsimaat päättäväisesti tukisivat Ukrainaa ja aseistaisivat sen nykyaikaisilla aseilla. Tämä koskee erityisesti Saksaa, joka muutenkin on ollut passiivinen suhteessa Ukrainan tilanteeseen. Lisäksi Saksan tulisi keskeyttää NS2-putken hyväksymisprosessi ja museoida se pysyväismuistoksi Ausburgin ja Dachaun tapaan esimerkiksi jälkipolville miten kokonainen valtakunta oli joutunut harhapolulle liehakoidessaan Venäjää.

Yksi tärkeimmistä kohdista Lucasin esityksessä on tukea Liettuaa kiinalaisten kiristyksiltä panna maa polvilleen Taiwan sympatioiden vuoksi. Tämä onnistuisi boikotoimalla Pekingin olympialaisia, asettamalla kiinalaisia tuotteita boikottiin sekä rajoittamalla kiinalaisten yritysten toimintamahdollisuuksia länsimaissa. Tämän lisäksi länsimaiden tulisi tunnustaa Taiwan ja tukea sotilaallisesti asetoimituksin maata kiinalaisten invaasion varalta.

Näin Suomen näkökulmasta itse pitäisin tärkeimpänä Nato-prosessin aloittamista välittömästi eduskunnassa – prosessin jouduttamiseksi eduskunnan istumajärjestystä pitäisi muuttaa siten, että nato-myönteiset edustajat istuisivat salin oikealla puolella, epäröijät keskellä ja nato-kielteiset salin vasemmalla laidalla. Näin äänestäjät pääsisivät näkemään edustajista kenen joukossa seisot.

 

Tapio Sakki
Äänekoski

Hammaslääkäri, itsenäisenä yrittäjänä pidän vastaanottoa Äänekoskella.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu