Lohdullisia uutisia
https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/metsa/artikkeli-1.1627820
Näin viikonloppuaamuisin korien ruokinnan ja ulkoilutuksen lomassa on aikaa selailla lehtiä ja ihmetellä maailman menoa, kas kun koirani eivät vielä usko, että ollaan siirrytty talviaikaan.
MT:n juttu käsittelee ilmaston muutosta ja erityisesti kiinnittää huomiota siihen seikkaan, että CO2-pitoisuudet eivät ole nousseet kymmeneen vuoteen päinvastoin kuin meille on kerrottu tiedotusvälineissä. Luulisi tämän olevan lohdullinen tieto kaikille alarmisteille ja lämpötilan vakijoille, joiden aika menee murehtiessa tuleeko tänäänkin tupruteltua päästöjä yli sallitun kiintiön. Tämän uutisen luettuaan he voivat lohdullisin mielin ainakin hetken olla huolehtimatta omista hiilivarpaanjäljistään – ja etenkin naapurin, joka röyhkeästi nautiskelee uudenkarhean diesel mersunsa ajomukavuudesta ja jouhevasta menosta.
Muuten Maaseudun Tulevaisuus on jämpti lehti, ei kouhkaile joutavuuksia eikä opeta meille lukijoille miten politiikasta pitää oikeaoppisesti ajatella eikä varsinkaan panikoi minkään ilmastokriisien edessä.
Uutisessa ei sanota että CO2-pitoisuus ei kasva vaan että päästöt eivät kasva. Pitoisuus toki nousee edelleen.
Ilmoita asiaton viesti
Pitoisuus nousee koska luonto on köyhtynyt (esim. maaperä. metsät ja vesistöt), eikä hiilellä siksi ole enää paikkaa mihin mennä, joten se jää ilmakehään.
Ilmoita asiaton viesti
Tottahan tämä on!
Kautta aikain ilmakehän hiilidioksidipitoisuuden muutokset ovat sekä geologisten että viimeaikaisten havaintojen mukaan seuranneet ilmaston lämpötilan muutoksia eikä päinvastoin.
Totuus on se, että ilmakehän hiilidiokidipitoisuutta hallitsee valtamerien pintavesien keskimääräinen lämpötila, missä ihmisperäisillä hiilidioksidipäästöillä ei todettavaa vaikutusta näy olevan. Vaikka ne päästöt voivat aluksi omalla osuudellaan ilmakehän hiilidioksidipitoisuutta nostaa, niiden vaikutus ilmakehän hiilidioksidipitoisuuden nousuun kumoutuu, kun luonnonlakien mukaisen tasapainon saavuttamiseksi valtamerien pintavesien hiilidioksidipäästöt vastaavasti vähenevät.
Ilmakehän hiilidioksidipitoisuuden noususta hyötyy kasvillisuus. Tämä on helposti huomattavissa kasvihuoneviljelyssä, kun siellä ilman hiilidioksidipitoisuutta nostetaan noin 400 ppm:stä jopa 1600 ppm:ään.
Ilmoita asiaton viesti
Haluan tässä vielä näkemyksenäni korostaa muutamaa todellisuudesta havaittavissa olevaa tosiasiaa:
– Meillä ei ole tieteellistä näyttöä ihmisperäisten hiilidioksidipäästöjen aiheuttamaksi uskotusta, uhkaavasta ilmaston lämpenemisestä.
– Em. osoittaa, että Pariisin sopimuksesta vain menetyksiä tuottavana on syytä luopua.
– Pariisin sopimus on korvattava toimenpiteillä, joilla voidaan luonnollisiin ilmastonmuutoksiin ja sään ääri-ilmiöihin rakentavasti mukautua.
Ilmoita asiaton viesti
Pitoisuuden kasvuvauhti ei vain muuttunut mihinkään, vaikka päästöt pienenivät koronan ansiosta.
https://www.csiro.au/en/research/natural-environment/atmosphere/Latest-greenhouse-gas-data
Ilmoita asiaton viesti
Jos taas ilmassaolevan hiilen osuus ei nousisi, tarkoittaisi se sitä, että esim tämä voisi olla osuvaa tulkintaa: https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/erkkioa/ilmastonmuutos-lisaa-suomakaisten-hyvinvointia/#comment-3530852
Jos ilmakehän hiilidioksidin pitoisuus on hyvin mitattavaa, eikä tähän ole helposti liitettävissä kiistanalaisuutta, niin esim hiilen riittävä sitoutuminen kiertoon ja sen myötä varastoihin, on helposti todennettavissa.
Ongelmana on varmaan jatkossa enemmänkin se, mistä muutos johtuu, jos hiilen sidontaa varten rakennetaan kokonaisempia toimialoja.
Näissä voi helposti mennä aina vaikeaksi, ja kun todellisuuden lähtötilanne pyrkii olemaan aina epäselvä, tai sitä pidetään mahdollisimman epätulkittavana,.. menee vähän kuin rakenteluksi yleensä, ja aina vuotaa.
Ongelmavuoto ei tosiaan olisi aina se hiili, joka karkailee. Voihan sitäkin putkahtaa, ylenmääräisesti.
Ilmoita asiaton viesti