Maria Pettersson: Yle-veron leikkauksesta säästynyt raha katoaa

Maria Pettersson, tämä HSn Malmö-raportista kuuluisa journalisti pohtii Journalisti-lehdessä mitä tapahtuu jos Yle-veroa leikataan. Hänen mielestään verohuojennuksesta hyötyvät vain rikkaat ja keskituloiset – köyhäthän eivät maksa YLE -veroa lainkaan. Sitten hän luettelee mitkä kaikki ohjelmat loppuvat leikkauksen seurauksena – lasten ohjelmat, tv-dokumentit, uutistarjonta jne eli se kaikki hyödyllinen josta kansa on valmis maksamaan ja jota paljon myös katsotaan – ovathan ne Ylen tuotannon ydinaluetta.
Mitä tällaisesta ajatustenkulusta voisi nyt sitten sanoa? Ovatko Journalisti-lehden lukijat yksinkertaisia? Tähän johtopäätökseen pakostakin tulee kun tätä artikkelia lukee – toimittajat,joista lehden lukijakunta pääosin koostuu ovat Marian mukaan niin tomppeleita että niille voi syöttää tämmöistä perustelematonta kuraa ja -täytyy sanoa – Maria Pettersson saattaa olla oikeassakin. Sen sijaan tavalliselle tallaajalle ei tulisi mieleenkään että juuri niistä ohjelmista luovutaan joiden tuotanto kuuluu Ylen ydintehtäviin ja jonka vuoksi YLE ylipäätään on olemassa.
Toinen näkökulma on se että jos Yle-veroa leikataan niin näitä rahoja ei Marian mukaan voida siirtää mihinkään muuhun kuten terveydenhuollon kehittämiseen, sosiaalihuollon parantamiseen etc. Eikö Marialle tullut mieleen että jos veroa leikataan niin nämä rahat jäävät ko. veronmaksajien omiin taskuihin? Tämä taitaa ollakin Maria Petterssonin mielestä se pahin synti.

Tapio Sakki
Äänekoski

Hammaslääkäri, itsenäisenä yrittäjänä pidän vastaanottoa Äänekoskella.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu