Miksi ilmastonmuutos ei kiinnosta niitä maita joita se eniten korventaa?

Tässä helteiden jatkuessa, silloin kun säätilasta on tullut jälleen globaali ilmastonmuutos, tulee mieleen se että miksi ne maat jotka eniten kärsivät kohonneista lämpötiloista eivät ole halukkaita laittamaan tikkua ristiin omien päästöjensä vähentämiseksi.

Erityisesti Intia ja Kiina kuten muutkin Aasian väkirikkaat maat ovat jatkaneet hiilivoimaloidensa rakentamista kiihtyvällä tahdilla vailla huolta huomisesta vaikka lämpötila ennätykset paukkuvat vuosi vuodelta ko. maissa. USA, maailman toiseksi suurin CO2 tuottaja sen sijaan on merkittävissä määrin vähentynyt omia päästöjään joten miksei se onnistuisi myös Kiinalta jolla on tähän liittyvää teknologiaa vietäväksi asti – tästä huolimatta maan päästöt jatkavat vain kasvuaan.

Intia on myös hyvää vauhtia siirtymässä korkean teknologian maaksi jolla olisi kyky lisätä pääästöttömiä vaihtoehtoja – lähinnä ydinvoimaa – energian tarpeensa tyydyttämiseksi mutta kuten Kiinakin se vain lisää päästöjänsä. Kaiken lisäksi Intia on demokraattinen maa – päinvastoin kuin Kiina – luulisi että siellä kansan keskuudessa olisi syntynyt poliittinen liike joka ajaisi vihreää siirtymää jotta hirmu helteistä päästäisiin – ne kun runtelevat maata ja tekevät siitä asuin kelvottoman.

Toki on sellainenkin mahdollisuus että olosuhteet siellä eivät sittenkään ole muuttuneet niin katastrofaalisesti – helteisiin kun ovat tottuneet jo vuosisatoja – siten kun meille median kautta on annettu ymmärtää.

Tapio Sakki
Äänekoski

Hammaslääkäri, itsenäisenä yrittäjänä pidän vastaanottoa Äänekoskella.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu