Mitä Putinin päässä liikkuu?

Tätähän on pohdittu viime kuukausina kuumeisesti tiedotusvälineissä ja niiden välittämästä kuvasta saa vaikutelman, että tämä KGB:n kasvatti omaa giganttiset kyvyt  ohjailla maailman politiikkaa haluamallaan tavalla shakkimestari tavoin – valitsemalla ensin USAn johtoon mieleisensä presidentin Trumpin, nostattaen  kansallismieliset puolueet ympäri Eurooppaa parlamentteihin ja ilmeisemmin aiheuttaen Brexitin ja kenties manipuloinut muittenkin maiden änkyrää EU-politiikkaa.

Entä jos sittenkin on kyse siitä, että nuo yllä mainitut tapahtumat olisivat tapahtuneet ihan itsestään ja ihan omista lähtökohdistaan ilman suurta venäläistä panostusta? Tottakai Venäjällä hykerrellään tästä kehityksestä, mutta oikeasti, onko takana mitään suurta silovikkien suunnittelemaa maailmanvalloituksesta pehmeillä vaikutusmetodeilla länsimaihin ja millä konstein se olisi oikeasti voitu toteuttaa?
Tuleekin mieleen, että Venäjän hallinto , vailla mitään kirkasta suunnitelmaa, käyttää vain tilaisuutta hyväkseen ajaakseen panslaviamismia kaikissa käänteissä mitä eteen tulee ja Putin on vain naruista vedettävä puppet, jota yhtä houreiset neuvonantajat vetelevät. Toki Putinilla on yhä houreisia kuvitelmia suuresta Isänmaasta, mutta kun reality bites, niin kuin nyt näyttää tapahtuvan, niin narujakin aletaan vetää toiseen suuntaan. Ukraina näyttää olevan se kanto kaskessa, johon muu maailma vetää punaisen viivan ja tätä venäläinen , rahojaan rakastava oligarkki, ei tule ylittämään. Näin ainakin uskon, toki voin olla väärässäkin.

Tapio Sakki
Äänekoski

Hammaslääkäri, itsenäisenä yrittäjänä pidän vastaanottoa Äänekoskella.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu