Nokia, Erickson ja Huawei jättävät Venäjän

Joe Blogsilta jälleen hyvä esitys siitä mitä Venäjän taloudelle tapahtuu kun keskeiset internet infrastruktuuriin ylläpitäjät jättävät Venäjän vuoden vaihtuessa. Ensimmäisenä kärsii Venäjän matkapuhelinverkko – yksistään Nokia ja Ericsson vastaavat vajaasta puolesta verkon ylläpitoon liittyvästä tekniikasta ja ohjelmistoista ja kun päivityksiä ei enää ole saatavissa niin verkkoa uhkaa kaatuminen. Venäjä pystyy jonkin aikaa korjaamaan puutoksia siirtämällä laitteistoa syrjäisimmiltä seuduiltaan isoihin kaupunkeihin ja korvaamaan mahdollisia laitevaurioita tällä tavoin mutta viimeistään ohjelmisto päivitysten puute kaata nekin asemat, jolloin Venäjä siirtyy takaisin 90-luvulle ja sen aikaiseen tekniikkaan.
Toinen näkyvä muutos ja talouden kannalta tärkeämpi on internet infrastruktuuriin (suuri osa venäläisistä käyttää matkapuhelimia verkkoasiointiin) romahdus – venäläiset ovat maailman kärkipäässä mitä tulee verkkokauppaan – tämän kaatuminen johtaa monien pienyritysten konkurssiin ja iskee Venäjän talouteen pahemmin kuin matkapuhelinten toimimattomuus.
Kaikki tämä tapahtuu viiveellä mutta vääjäämättömästi – mikä osaltaan lisää nuorten osaajien pakoa Venäjältä.
Kun kaikki tämä summautuu – unohtamatta öljy-ja kaasutulojen romahtamista – on Venäjän talous pian syöksykierteessä mikä vääjäämättä tulee näkymään Venäjän kykyyn käydä sotaa ja ylläpitää aseteollisuutta.

Tapio Sakki
Äänekoski

Hammaslääkäri, itsenäisenä yrittäjänä pidän vastaanottoa Äänekoskella.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu