Olaf Scholz – Venäjän myyrä?
Viime päivinä olemme saaneet kummastella Saksan poliittisen johdon kompastelua suhteessa Ukrainaan ja siellä käytävään sotaan. Ensin puolustusministeri Christine Lambrecht julkaisi Uuden vuoden tervehdyksen joka tyrmistytti mauttomuudellaan saksalaisia ja aiheutti sen että hän joutuu eroamaan. Viimeisin kohu nousi liittokansleri Olaf Scholzin kertomuksesta jossa hän kertoi lenkkeilemässä ollessaan tavanneensa jonkun satunnaisen puolalaisen joka oli kiittänyt häntä siitä että ei ollut antanut periksi puolalaisille niiden pyrkimyksille lahjoittaa Leopard 2 -tankkeja Ukrainaan. Kansa kuitenkin näki että tarina on ontto – ensinnäkin olisi suuri epäonnistuminen Saksan turvallisuuspalvelulle jos joku random henkilö pääsee keskustelu yhteyteen liittokanslerin kanssa tämän lenkkeillänsä. Toisekseen, jotain kertoo se että liittokansleri muodostaa päätöksiään jonkun fiktiivisen kulkijan mielipiteiden mukaan vaikkakin tiedossa on se että Scholz on heikko johtaja.
Scholzin taustasta on hyvä tietää se että hän nuoruudessaan oli Stasin valvonnassa ja omasi läheiset suhteet DDR:n tiedusteluorganisaatioihin. Hän toimi poliittisena nuorisoaktiivina vastustaessaan 80-luvulla Euro-ohjuksia joiden oli tarkoitus olla vastine NL:n SS-20 ohjuksille. Hänen kaltaisiaan hyödyllisiä idiootteja oli toki muissakin maissa – kaikki muistaa Tuomiojan ja Halosen olleen yhtä aktiivisia tässä samaisessa asiassa.
On sääli että Saksaa johtaa tämän kaltainen hallitus juuri nyt kun tarvittaisiin eurooppalaista johtajuutta tässä vaiheessa jossa maanosan turvallisuus on vaakalaudalla Venäjän aggression vuoksi. Tulee helposti mieleen että olisiko Putin varmistanut Scholzilta että Saksa ei tule olemaan esteenä Putinin suunnitelmalle ottaa Ukraina takaisin valvontaansa.
https://twitter.com/PToveri/status/1614467360307675140?s=20&t=rmRZpWOaC4-Sgo-qxn3l9w
Ilmoita asiaton viesti
Onko olemassa muuta lähdettä uutiselle kuin Visegrad24? Se ei ole luotettava ja on blokannut minut.
PS Visegrad24 on lähellä Viktor Orbania oleva anonyymi toimija.
https://oko.press/visegrad24-anonomous-account-mystery-revealed
Ilmoita asiaton viesti
https://www.dw.com/en/german-chancellor-olaf-scholz-was-under-east-german-surveillance-report/a-60415640
Ilmoita asiaton viesti
Eikö se, että on ollut Stasin urkinnan kohteena, ole pelkästään meriitti?
Ilmoita asiaton viesti
On luojan lykky että maamme presidenttinä on juuri Niinistö tässä maailman tilanteessa – Halosen vahtivuorolla emme olisi hakeneet Naton jäseneksi ja oltaisiin palattu takaisin Kekkosen ajan nöyristelyyn -Halosen tausta on tismalleen sama kuin Scholzilla.
Ilmoita asiaton viesti
Halonen ajoi julkisesti DDR:n asiaa DDR:n tunnustamiskomiteassa 1970-luvulla. Scholzin osalta noin ei ainakaan linkittämässäsi Deutsche Wellen jutussa väitetä.
Ilmoita asiaton viesti
Ihan kiva kaverihan hän oli ainakin Wikin tietotoimiston mukaan, vai kuinka:
”Vuonna 1979 Neuvostoliitto hyökkäsi Afganistaniin tähdättyään satoja ydinohjuksia Länsi-Eurooppaan. Nato reagoi tähän tuomalla Yhdysvaltain ohjuksia Eurooppaan SPD:n johtajan, liittokansleri Helmut Schmidtin rohkaisemana. Tällöin Scholtz hyökkäsi Naton ”aggressiivis-imperialistista strategiaa” ja sen SPD:ssä olevia tukijoita vastaan. Hänelle Nato ja Yhdysvallat − ei Neuvostoliitto − oli päävihollinen, historioitsija Hubertus Knabe kertoo. Itä-Saksan nuorisojohtaja kertoo Scholzin olevan niitä, jotka ovat usein halukkaita yhteistyöhön kommunistien kanssa. SPD:n nuorisosiivessä Scholz toimi radikaalien marxistien puhemiehenä ja hyökkäili usein nuorten ei-marxilaista enemmistöä vastaan.[8] Scholz kävi 9 kertaa Itä-Saksassa, joka vapautti hänet rajamaksusta ja jonka kakkosmies Egon Krenz otti kahdesti Scholzin vastaan. SPD:n nuorisojärjestö Jusos myös vaati, että Neuvostoliitto ”laittaisi paljon enemmän ydinohjuksia Yhdysvaltojen ovelle”. Jusoksen johtajana Gerhard Schröder alkoi työskennellä Itä-Saksan nuorisojärjestön kanssa, ja Scholz seurasi hänen jälkiään, Knabe kuvaa
Ilmoita asiaton viesti
Oho, en tuota tiennytkään. Alkaa näyttää siltä, että Scholz on ollut melkoinen typerys.
Olen tyytyväinen siitä, että käytin SYK:n edustajana puheenvuoron Neuvostoliiton ydinohjuksia vastaan, kun uutta Teiniliittoa perustettiin syksyllä 1983 Turussa. Olin silloin poliittisesti sitoutumaton.
Ilmoita asiaton viesti
On kunnioitettavaa tuo ensimmäinen lauseesi. Että myönsit olleesi tietämätön ja vielä että totesit tosiasian Scholzista.
Toinen kappale sitten nollaa ensimmäisen.
Yrität siinä selittää että nuo aikaisemmat väitteesi eivät olekaan sinun väitteitäsi. Ei fiksua ollenkaan.
Ilmoita asiaton viesti
Mitkä aikaisemmat väitteeni?
Ilmoita asiaton viesti
Anteeksi, lauseesi.
Ilmoita asiaton viesti
Olen ollut väärässä siinä, etten ole edes osannut kuvitella Scholzin ajavan DDR:n asiaa. Wikipedia-jutun perusteella näin näyttää kuitenkin tapahtuneen ainakin epäsuorasti. Tämä on mielestäni paha juttu, myös Tarja Halosen osalta. Kukaan ei ole voinut olla tietämättä Berliinin muurista ja siellä tapahtuneista raakuuksista edes 1970-luvulla.
Ilmoita asiaton viesti
Kun otit Berliinin muurin puheeksi, niin pitänee kertoa, että olin öbaut -85/6 Länsi-Berliinissä kokousmatkalla.
Isännät järjestivät siellä kiertoajelun, kuten oli tapana muillakin kokouspaikkakunnilla. Kiersimme bussilla Länsi_Berliiniä ja opas kertoi paikallisesta historiasta.
Kun parkkeerasimme muurin viereen, opas näytti meille muurissa olevaa leveää, sinistä raitaa. Sen olivat maalanneet pari nuorta poikaa, jotka eivät kuitenkaan ehtineet toteuttaa tavoitettaan maalata raidan koko muurin ympäri. Muurissa oli nimittäin salaisia ovia, mitkä vain itäisen puolen sotilaat tunsivat.
Joltain ovelta tulivat sotilaat ja nappasivat pojat itäpuolelle.
Jääkööt enempää tarkastelematta tätä tapausta, mutta kummallista on, ettei kukaan tahdo tietää tästä sinisestä raidasta ja sen maalaajista yhtään mitään. En ole kuukkelillakaan siitä mitään löytänyt.
Ilmoita asiaton viesti
Se saattaa olla legendaa, mutta kuka tietää. Kävin ensimmäistä kertaa muurilla 1981, se teki suuren vaikutuksen. Tein oman osuuteni DDR:n kaatamiseen A-Studion doping-jutullani kesällä 1989.
Ilmoita asiaton viesti
Se sininen raita ei ainakaan ollut mitään legendaa, kun sen omin silmin näin. Toki graffittia oli runsaasti päällä, mutta kyllä se sieltä erottui pitkältä matkalta.
Ilmoita asiaton viesti
Scholz = saksalainen vastine Erkki Tuomiojalle?
Ilmoita asiaton viesti
Saksa, Ranska ja Italia ovat tahoillaan kovin suopeita suhteessaan Ukrainan tuhontaan, joka on häikäilemättömyydessään suuri häpeä EU: lle.
Ilmoita asiaton viesti
Olisikohan tuossa Scholzin suhtautumisen takana vanhat, ikävät kokemukset. ”Kun Hitler oli Moskovan porteilla niin kahden vuoden kuluttua venäläiset olivat Berliinissä.” Saman tapaisia kokemuksia taitaa olla ranskalaisillakin.
Mikä sitten lopulta olisi Yhdysvaltain rooli, koska Kiina…
Ilmoita asiaton viesti
Saksa on jälkimerkeliläisen Venäjä-mielistelyn vallassa edelleenkin.
Suomi aikoinaan suomettui, ja Saksa on saksoittunut.
Ilmoita asiaton viesti