Olaf Scholz – Venäjän myyrä?

Viime päivinä olemme saaneet kummastella Saksan poliittisen johdon kompastelua suhteessa Ukrainaan ja siellä käytävään sotaan. Ensin puolustusministeri Christine Lambrecht julkaisi Uuden vuoden tervehdyksen joka tyrmistytti mauttomuudellaan saksalaisia ja aiheutti sen että hän joutuu eroamaan. Viimeisin kohu nousi liittokansleri Olaf Scholzin kertomuksesta jossa hän kertoi lenkkeilemässä ollessaan tavanneensa jonkun satunnaisen puolalaisen joka oli kiittänyt häntä siitä että ei ollut antanut periksi puolalaisille niiden pyrkimyksille lahjoittaa Leopard 2 -tankkeja Ukrainaan. Kansa kuitenkin näki että tarina on ontto – ensinnäkin olisi suuri epäonnistuminen Saksan turvallisuuspalvelulle jos joku random henkilö pääsee keskustelu yhteyteen liittokanslerin kanssa tämän lenkkeillänsä. Toisekseen, jotain kertoo se että liittokansleri muodostaa päätöksiään jonkun fiktiivisen kulkijan mielipiteiden mukaan vaikkakin tiedossa on se että Scholz on heikko johtaja.

Scholzin taustasta on hyvä tietää se että hän nuoruudessaan oli Stasin valvonnassa ja omasi läheiset suhteet DDR:n tiedusteluorganisaatioihin. Hän toimi poliittisena nuorisoaktiivina vastustaessaan 80-luvulla Euro-ohjuksia joiden oli tarkoitus olla vastine NL:n SS-20 ohjuksille. Hänen kaltaisiaan hyödyllisiä idiootteja oli toki muissakin maissa – kaikki muistaa Tuomiojan ja Halosen olleen yhtä aktiivisia tässä samaisessa asiassa.

On sääli että Saksaa johtaa tämän kaltainen hallitus juuri nyt kun tarvittaisiin eurooppalaista johtajuutta tässä vaiheessa jossa maanosan turvallisuus on vaakalaudalla Venäjän aggression vuoksi. Tulee helposti mieleen että olisiko Putin varmistanut Scholzilta että Saksa ei tule olemaan esteenä Putinin suunnitelmalle ottaa Ukraina takaisin valvontaansa.

Tapio Sakki
Äänekoski

Hammaslääkäri, itsenäisenä yrittäjänä pidän vastaanottoa Äänekoskella.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu