Osmo Soininvaara – maaseutua ei tulisi tukea

Osmo Soininvaaraa olen tähän asti pitänyt järkivihreänä aivan kuten Eero Paloheimoakin. Nyt tähän uskomuksen tuli paha lovi kun hän väittää että maaseudun tukeminen vie kehittyviltä alueilta voimavarat. Tätä hän perustelee sillä että Suomi on Euroopan maaseutuvaltaisin maa ja näin ollen erilaisia tukia vyöryy niin piilotetusti kuin näkyvin tukimuodoin.

Osmo Soininvaara selvästikin haluaa unohtaa että suuret taajama-alueet ovat tässä suhteessa vielä pahempia – Kela-tuista valuu suurin osa pääkaupunkiseudulle, mm. asumistukea saavista suurin osa asuu pääkaupunkiseudulla. Toisekseen erilaisista teollisuuden tuista suurin osa kohdistuu nimenomaan pääkaupunkiseudulle ja suuriin asutuskeskuksiin, mutta eihän faktat näytä Osmoa haittaavan.

Osmolta unohtuu myös sekin tosiasia että Helsingissä ei juurikaan ole teollista tuotantoa – suurin osa vientiin tuotetuista hyödykkeistä valmistetaan maakunnissa – Helsingin etu on se että näiden yhtiöiden pääkonttorit sijaitsevat pääkaupunkiseudulla ja näin ollen myös yhteisäverotkin jäävät Helsinkiin.

Toinen näkökulma on se että ilman maaseutua Suomen huoltovarmuus jäisi ulkomaisen tuonnin varaan ja näinä aikoina se voisi olla suomalaisille kohtalokasta, sen lisäksi alueellisen puolustuksen järjestäminen kävisi mahdottomaksi.

Mikä on Osmo Soininvaaran motiivi lausua näin pehmosia jää minulle arvoitukseksi – olinhan tosiaan pitänyt häntä ns. järkivihreänä mikä sanana on kylläkin oksymoron.

Tapio Sakki
Äänekoski

Hammaslääkäri, itsenäisenä yrittäjänä pidän vastaanottoa Äänekoskella.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu