Ozempic

Ozempic on hormonin lailla vaikuttava lääke joka on alunperin tarkoitettu diabeteksen hoitoon koska se vähentää ruokahalua ja lisää insuliinin tuotantoa ja siten edistää myös sokeriaineenvaihduntaa. Itse pääsin tutkimusryhmään koehenkilöksi, jossa lääkkeen tehoa ja vaikuttavuutta testattiin myös meihin joilla ei vielä ollut diabetesta. Olen ollut ko. ryhmässä jo usean vuoden ajan ja ikävä kyllä sillä ei ollut mitään vaikutusta painoon ja veren sokeriarvoihin ja syykin selvisi – olin pistänyt itseeni koko ajan keittosuolaa. Ja mikä ikävintä – tänä aikana minulle puhkesi myös kakkostyypin diabetes. Koska tutkimus järjestettiin kaksoissokkona olin tietoinen että näinkin voi käydä ja tämä kyllä tuotiin tutkimuksen alussa esille.

Itse lääkkeen saatavuus on viime aikoina takkuillut ja senpä vuoksi aloitin suun kautta otettavan Rybalsus -nimisen lääkkeen käytön sillä se sisältää samaa vaikuttavaa ainetta eli semiglutidia. Tämän teho ei kylläkään ole yhtä voimakas mutta koska apteekeista ei injektiomuotoista semiglutidia ole saatavilla niin tähän on tyytyminen, lisäksi ko. valmiste ei ole kela-korvattava joten se tulee myös huomattavasti kalliimmaksi.

Syy miksi ozempicin saatavuus on heikkoa johtuu siitä että jotkut lääkärit ovat määränneet sitä myös painon hallintaan mikä on johtanut siihen että viranomaiset ovat huomauttaneet lääkäreille että valmistetta tulisi määrätä vain diabeteksen hoitoon. Tämä määräys ei kuitenkaan ole tehonnut ja onpa viitteitä että sitä on määrätty myös fitness -harrastajille mikä on tietenkin väärin.

Tapio Sakki
Äänekoski

Hammaslääkäri, itsenäisenä yrittäjänä pidän vastaanottoa Äänekoskella.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu