Petteri Taalas: Suomessa vallitsee hiilinieluharha

Petteri Taalas on jälleen muistuttanut suomalaisia siitä että fokus on siirrettävä takaisin fossiilisten polttoaineiden vähentämiseen hiilinieluista puhumisen sijaan. Jostain syystä hiilinieluista on tullut vihreiden päähänpinttymä vaikka ongelma on edelleen fossiilisten polttoaineiden maailman laajuinen liikakäyttö. Taalaksen mukaan tästä aiheesta puhuminen vie näkökulmaa liikaa epäolennaisuuksiin ja muistuttaa että pohjoisen maat Venäjä poislukien ovat hoitaneet hommansa asiallisesti – jos vastuullista metsien hyötykäyttöä vähennetään Pohjolassa niin tämä johtaa lisääntyvien hakkuisiin sademetsävyöhykkeellä – alueilla joilla metsien uudistamiseen ei ole kiinnostusta. Lopputulos on hiilen sitomisen kannalta negatiivinen eikä paranna hiilitasetta hitusen vertaakaan.

Itselleni on mysteeri miksi vihreät eivät tätä usko – ilmastopaneelin puheenjohtaja Markku Ollikainen riensikin jo syyttämään Taalasta vastuuttomaksi ja haluaisi vaientaa tälläiset puheet, tyypilliseen vihreiden tapaan. Toinen mysteeri on se että aina kun vihreät neuvottelevat ympäristö asioista kansainvälisesti niin lopputulos on se että Suomi maksaa – oli kyse sitten hiilinieluista tai luonnon ennallisestamisesta niin maksajan nimi löytyy suomalaisista veronmaksajista.
Kolmas mysteeri on se että miten alle 10 prosentin osuudella voidaan tuhota suomalaista teollisuutta ja viedä elinkeino maaseutuyrittäjiltä – tuntuu siltä että suomalaiset ovat kuin venäläisetkin – hallitus saa tehdä mitä vaan kunhan itse ei joudu käyttämään aivojaan ja muuttamaan asiantilaa parempaan suuntaan.

Tapio Sakki
Äänekoski

Hammaslääkäri, itsenäisenä yrittäjänä pidän vastaanottoa Äänekoskella.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu