Putin on ajettu nurkkaan

https://yle.fi/uutiset/3-12291317

Ukrainalaistutkija Oleksi Melnyk kertoo Ylen haastattelussa, että Putin on ajanut itsensä nurkkaan suhteessaan Ukrainaan ja Natoon. Hän on tilanteessa, jossa jotain on tehtävä – aloitettava  sota Ukrainaa vastaan tai jotain vastaavaa näyttävää tekoa pelastaakseen kasvonsa. Vaarallisinta tässä tilanteessa on se, että Putin näyttää elävän jossain rinnakkaistodellisuudessa koskien niin Ukrainaa kuin Natoakin.  Narratiivi, jota Venäjän kansalle syötetään, että Ukrainan armeija koostuu ryysyläisien juoppojen joukosta ja että Ukrainan kansa ottaa liput liehuen vastaan venäläiset vapauttajat. Pelottavinta tässä on se mahdollisuus, että Putin itsekin uskoo tähän valheeseen jota hän kansalle syöttää. Olettaisi kuitenkin, että hänen kenraalikunnallaan olisi totuudenmukaisempaa tietoa tilannekuvasta, niin Ukrainan armeijan iskukyvystä kuin kansan mielialoista.

Totuus Ukrainan armeijan nykytilasta on kuitenkin täysin toinen kuin Krimin sodan aikainen – viiden vuoden aikana maa on saanut pelkästään Yhdysvalloista kahden miljardin edestä aseapua. Sen lisäksi maassa on toiminut kanadalaisia kouluttajia opettamassa nykyaikaista maasodankäyntiä unohtamatta brittien toimittamia nykyaikaisia panssarintorjunta ohjuksia, jotka pystyvät tuhoamaan kaikki venäläiset panssarityypit. Käytännössä Ukrainaa kohdellaan kuten NATO-liittolaista , vain sotilaita ei lähetetä, niitähän Ukraina ei ole alunalkaenkaan toivonut – Ukrainalla on tällä hetkellä 250 000 miehen vahvuinen armeija.

Samassa jutussa vertaillaan Suomen tilannetta Ukrainaan – molemmat maat ovat kokeneet Venäjän aggression , myös propaganda jota kansalle syötetään oli ja on edelleen samanlaista, samoiten myötätunto, jota muu maailma esittää sillä erotuksella, että Ukrainalla on ollut aikaa varustautua ja se on myös saanut mittavaa aseapua toisin kuin Suomi aikanaan.

Sen sijaan erojakin on – Ukrainaa ei huolita NATOn jäseneksi kun taas Suomi jättäessään hakemuksen saisi myöntävän vastauksen tunnin päästä hakemuksen jätöstä – näin kärjistäen tutkija Samusin mukaan.

 

Tapio Sakki
Äänekoski

Hammaslääkäri, itsenäisenä yrittäjänä pidän vastaanottoa Äänekoskella.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu