Putinilla on Kiinan tuki voimapolitiikalleen
Putinin ja Kiinan johdon välisistä keskusteluista välittyy jälleen sama sanoma mitä olemme saaneet kuulla jo aikaisemmin Putinin suusta – venäläisillä on oikeus varmistaa oma turvallisuus rajanaapureidensa itsemäärämisoikeuksiin puuttumalla koskien niiden omaa puolustusta.
https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/cf60c25a-8667-442e-9f3b-c925cadd53ae
Putin on tietenkin varmistanut Kiinan johdolta ettei se puutu Venäjän lähiaikoina alkavaan Ukrainaan kohdistuvaan aggressioon. Vastineeksi Kiina saa Venäjältä vapaat kädet Taiwanin suuntaan ja kenties muihinkin sotilaallisiin operaatioihinsa Tyynellä merellä. Vastavuoroisesti tämä pätee myös Venäjän aikeisiin muillakin lähialueillaan, varsinkin luoteeseen rajoittuvilla alueillaan.
Voimapolitiikka tekee siis rytinällä paluutaan ja kuten Lauri Nurmi artikkelissaan toteaa, tämä oli nähtävissä jo vuonna 080808. Silloinen valtiomme presidentti Halonen liennytti Venäjän suhteita kieltämällä maamiinat ja vastaanottamalla kapisen kissan Putinilta. Sama unissakävely jatkuu tässä SDP:n sisällä olevassa viidennessä kolonnassa.
Suorapuheista viestintää Lauri Nurmelta Iltalehdessä. Toivoisi jokaisen suomalaisen lukevan tämän.
Ilmoita asiaton viesti
Lauri Nurmi on hieman poju olemukseltaan.
Yleinen periaate on kun vihollinen on vihainen, ärsytä. Kun se on päättäväinen anna hieman periksi.
Monta kertaa näkee olemuksesta, kenen uhossa on katetta takana. Puukon taskussa voi aistia.
Kova kovaa vastaan riippuu tilanteesta. Kekkonen kannatti kovaa linjaa talvisodan aikana. Sitten maksettiin sodan jälkeen sotakorvauksia ja tehtiin kaikki mahdollinen, ettei vahvassa asemassa oleva Neuvostoliitto saa aihetta isompaan.
Suomi on sikäli huonossa tilanteessa, että Niinistön myötä tietyt piirit uskovat Naton olevan Suomen tie. Samaan aikaan Venäjä saattaa toimia paremman tiedustelutiedon pohjalta. Haiskahtaa heiveröiseltä puheelta mitä Bidenin suusta tulee. Maa on lähtenyt myönnytysten ja periksiantamisen tielle Afganistanissa, Irakissa ja muualla.
Biden oli oikeassa, ettei Osama bin Ladenia olisi pitänyt tappaa tai ainakin siinä yhteydessä vetäytyminen Afganistanista olisi voinut näyttäytyä voittona. Mitäköhän Pakistan sai siinä kaupassa? Pakistanin entinen tiedustelujohtaja kertoo haastattelussa, että kaikki tiet Osaman talon luota oli suljettu jo kaksi päivää ennen jenkkioperaatiota. Eli Pakistan antoi pään tarjottimelle.
Nyt on vaikea uskoa USAn kääntävän huomiota omista ongelmistaan Venäjän pysäyttämiseksi. Pelkäänpä, että Venäjä on haistanut tilaisuuden tässä.
Yleisesti Venäjälle ei kannata osoittaa heikkoutta. Naton selän taakse livahtaminen ei ole miehekästä ja siinä on lapsenomaisuutta mukana.
Lauri Nurmen kirjoituksesta saa kuvaan siitä, kuinka känniset nuoret huutaa takapenkiltä kuskia painamaan jäisellä tiellä hanaa.
Pullistelu ilman katetta sanoille tai tietoa Venäjän perimmäisistä aikeista ei ole viisasta.
Ilmoita asiaton viesti
Iiro se jaksaa …
Ilmoita asiaton viesti
”Nyt on vaikea uskoa USAn kääntävän huomiota omista ongelmistaan Venäjän pysäyttämiseksi. Pelkäänpä, että Venäjä on haistanut tilaisuuden tässä.”
Näytät aliarvioivan Yhdysvaltoja. Ei siellä ole kaikki yhden miehen varassa.
Ilmoita asiaton viesti
Varmaan armeija saa touhuta tiettyyn pisteeseen. Sodan aloittamiseen tarvitaan muutakin.
Muistan, kuinka kesällä 2002 oli lehdissä pieni uutinen, että Maersk oli tehnyt jenkkiarmeijan kanssa miljardin päälle olevan kuljetussopimuksen. Moni luuli, että jenkit bluffaa taas Irakia. Itse päättelin, että tulevat huökkäämään. Päälle 100 000 sotilasta roudattiin paikalle.
Venäjä voi laskea, että kontti- ja laivapulan aikana isompia kuljetusoperaatioita ei ole helppo mahduttaa väliin.
Venäjä voinee vetäytyä joukkojen siirtelystä ja niellä kulut ym. Eikä nykyinen joukkojen keskittäminen kaiketi heikennä maan turvallisuutta.
Mikäli jotain isoa liikettä tapahtuisi jenkkien toimesta, niin varmaankin pitäisi olla jo kalustoa matkalla ja reippaasti. Mistä se otettaisiin pois?
Max Jakobson totesi aikoinaan, että USA ei ollut 1970-luvun lopulla niin heikko kuin luultiin. Kekkonenkin taisi pessimistisesti kuvitella kommunismin lopulta voittavan.
Tällä hetkellä riskitekijöitä on enemmän. Venäjä tietyllä tavalla pelaa Israelinkin puolesta peliä. Jos jenkit lähtee Irakista ja Syyriasta Venäjä saattaa olla osa palapeliä Israelin kannalta.
Mitä tekee Kiina? Iran? USAlla on aika paljon velvoitteita.
Varmaan kulissien takana voidaan lähetellä jotain palkkasotilaita, mutta jos vastassa on lähes 200 000 venäläistä. Aika vaikeaa.Tietenkin ukrainalaisten halu ja kyky taistella merkitsee mitä USA voi tehdä.
Ilmoita asiaton viesti
Juha, luin ja mielestäni siinä oli kiteytetty kaikki tästä nykyisestä tilanteesta. Lauri Nurmi on aivan omaa luokkaansa suomalaisessa toimittajakunnassa tällä hetkellä!
Historia näyttää taas toistavan itseään. Natsi-Saksa ja keisarillinen Japani muodostivat Toisessa ,maailmansodassa akselivallat ja Britannia dominioineen sekä Yhdysvallat ympärysvallat. Nyt akselivaltoina näyttävät olevan putinistinen Venäjä ja kommunistinen Kiina ja ympärysvaltoina läntiset demokratiat. Ympärysvallat voittivat edellisen koitoksen, saa nähdä miten käy tällä kertaa …
Kiina tuomitsi 2014 Krimin kaappauksen ja Venäjän hyökkäyksen Ukrainaan. Nyt näyttää kääntäneen kelkkansa.
Ilmoita asiaton viesti
Kiinalaisiin ei voi suoraviivaisesti luottaa sen pohjalta mitä he sanovat.
Ei nytkään.
Ilmoita asiaton viesti
Lauri Nurmelta Iltalehdessä aivan loistava kirjoitus!
Ilmoita asiaton viesti
Hyvin hakee taustoja asioille. Tämän hetken tilanteeseen sopivia poliittisia suosituisia ei sieltä löydy.
Suomalaisia vaivaa jonkinlainen tarve tarkastella tilannetta laillisuusperiaatteen läpi.
Venäläiset uhoaa nyt ilmeisesti estävänsä Suomen ja Ruotsin Nato-jäsenyydet. Mikä vääryys, huutaa orjakansa. Vapaa puolestaan pohtii mitä seuraa.
Suomi on jäänyt väliin. Toinen osa ei halua kiristää tilannetta Natolla. Niinistön myötä luullaan joissain vähemmistöpiireissä Nato jäsenyyden olevan päämäärä.
Samaan aikaan maassa velloo joku länsimaisuuteen kuuluva identiteettikriisi. Ovatko pojat poikia edes?
Mikäli Natolinja valittaisiin pitäisi yhteiskunnan ilmapiiri kääntää rajusti toiseen suuntaan. Natoa luvataan ikään kuin helppona tienä, joka ei vaadi mitään muutoksia. Saamme jatkaa vanhaan malliin.
Naton myötä puolustukseen on pakko satsata enemmän ja samaan aikaa Venäjä voi aikaansaada turbulenssia tai jotain vakavampaa.
Ilmoita asiaton viesti
”Mikäli Natolinja valittaisiin pitäisi yhteiskunnan ilmapiiri kääntää rajusti toiseen suuntaan. Natoa luvataan ikään kuin helppona tienä, joka ei vaadi mitään muutoksia. Saamme jatkaa vanhaan malliin.”
Mikä se vaadittu raju muutos toiseen suuntaan sitten olisi?
Ilmoita asiaton viesti
”Mikä se vaadittu raju muutos toiseen suuntaan sitten olisi?”
Minäkään en tuota tiedä, mutta voisikohan Norjasta tai Tanskasta tutkimalla löytää jotain osviittaa?
Ilmoita asiaton viesti
Samaa meininkiä kuin 1930-luvulla.
Kiina on korvannut Japanin. Venäjä vaatii uutta Ribbentrop-sopimusta.
Ilmoita asiaton viesti
Jarikin huomasi saman. Näin se näyttää nyt menevän …
Ilmoita asiaton viesti
Venäläiset vaativat kaikkia pelipöytään, jossa pelataan ainoastaan heidän säännöillään.
Mikään ei ole muuttunut sataan vuoteen.
Ilmoita asiaton viesti
Toisaalta venäläisten suosikkipelissä, eli venäläisessä ruletissa on melko lailla reilut säännöt.
Ilmoita asiaton viesti
Joo, ryssä ehdottaa sinun aloittavan ja ojentaa revolverin, jossa kuusi luotia 😀
Ilmoita asiaton viesti
Se on kyllä hämmästyttävää, kuinka joku pystyy ampumaan kuusi laukausta päähänsä, mutta pelatessa venäläisten kanssa, kaikki on mahdollista.
Ilmoita asiaton viesti
Itse tiedän tapauksen jossa mies teki itsemurhan ampumalla kaksi kertaa itseään päähän. Nykyvenäläisessä ruletissa todennäköisyydet ovat hieman surkeat kun revolverin rulla ladataan täyteen, meni siihen se viisi tai kuusi patruunaa. Todennäköisyys kuolla on silloin melkein sata prosenttia.
Hölmömmiltä voisi kysyä, mikä on todennäköisyys kuolla, jos 10 patruunaa vetävään pistooliin laittaa vain yhden patruunan, virittää aseen, laittaa piipun ohimolle ja vetää liipaisimesta?
Ilmoita asiaton viesti
Itselläni on kokemusta kaverista (ei minun asiakkaita), joka yritti itsemurhaa haulikolla. Oli sen verran lyhytkäsinen ettei saanut piippua suuhun, joten asetteli sen leuan alle – seurauksena räjähti alaleuka ja vähän yläleukaakin, mutta henki säilyi. Massiivisten korjausoperaatioiden jälkeen naama rekonstruoitiin uudelleen – lopputuloksena kohtuullisesti ihmistä muistuttava naama, joskin Simo Häyhä hänen rinnallaan olisi näyttänyt Dresmannin miesmannekiinilta.
Ilmoita asiaton viesti
Itse tunsin kaverin joka myös oli kokeillu itsaria haulikolla leuan alta. Sama juttu, rujo näky. Rikosmuseo muistaakseni tuntee kaverin joka teki itsarin hakkaamalla itsensä hengiltä kirveellä. Lyöntejä oli ollut paljon ja kohdistuneet päähän. Voisiko jo kuvata suomalaiseksi äärikylpemiseksi.
Ilmoita asiaton viesti
Tuossahan on tilanne, jossa shakkimestari ja strategian mestari yhdistävät voimavaransa hormoneilla pumpattua lihaskimppua vastaan.
Ilmoita asiaton viesti
Kososen kommentti menee samaan kasaan Iiron juttujen kanssa …
Ilmoita asiaton viesti
Nordling on jutuissaan umpirajoittunut ajattelija, Kosonen ärsyttää tahallaan.
Molemmat tietävät hyvin että Kiinan ja Venäjän kumppanuus on Venäjän yksipuolista roikkumista Kiinan lahkeessa ja avunannon rukoilua. Tosiasiassa Venäjä pelkää globaalimahti Kiinaa ja kumppanuus on näennäistä. Kiinan taloudellinen, sotilaallinen ja kulttuurillinen vaikutus leviää Venäjän itäosissa ja Venäjän tähän asti hallitsemissa Aasian valtioissa ja taustalla kaihertaa edelleen Venäjän suorittama alueryöstö 1850-luvulta.
Joitakin vuosia vielä niin Kiina vie Venäjältä myös asemarkkinat. Se jo nyt kopioi Venäjän järjestelmiä ja kehittää omiakin joilla se kilpailee maailmalla. Mitä Venäjälle jää käteen? Öljy, joka alkaa olla konkurssikypsä aate maailmalla.
Ilmoita asiaton viesti
Voi olla, että Amurjoen tapahtumat palaavat kummittelemaan, lienee näilläkin pomoilla niistä oma käsityksensä !
Ilmoita asiaton viesti
Siperia on käytännöllisesti katsoen tyhjä ja Venäjä tietää tämän realiteetin. Kiinalaisilla on aikaa odottaa…
Ilmoita asiaton viesti
Minun kauppamatkat rajoittuivat Uralin tällepuolen, mutta olen kuullut, että kiinalaiset tekevät jo työt heidänpuoleisella osalla ja hamuavat kauppaa itselleen, mutta mitä pitää se diili maakaasukaupoista sisällään, lienee avainasemassa ?
Ilmoita asiaton viesti
Voimapolitiikka ei tee paluuta. Se on koko ajan ollut olemassa. Sen toinen nimi taitaa olla reaalipolitiikka.
Reaalipoliittisia operaatioita on tehty koko ajan. Ja neuvotteluissa keskusteltu sekä sovittu reaalipoliittisesti.
– Berliinin muuri hajoaminen mahdollisti reaalipolitiikan piiloutumisen. Piilottajina taisi olla omat toiveemme, unelmamme.
Reaalipolitiikkaa toteutettiin koko ajan Afrikassa, Jugoslaviassa ja arabimaiden akselilla räväkästi koko ajan. Me vain hyväksyimme sodat ja rauhaanpakottamiset, itsenäisten valtioiden tuhoamiset omien toiveidemme vuoksi.
– Ja taisi siinä olla paljon pelkoakin mukana: Jenkkilä hylkää meidät, jos kriittisesti kommentoimme ”rauhanoperaatioita”.
Kiinalla ja Venäjällä ei vuosituhannen alussa ollut paukkuja vastata Jenkkien reaalipoliittisiin operaatioihin. Operaatioita oli koko ajan ja he niihin sopeutuivat aikansa.
Aseita käytettiin. – laillisesti vai ei? Onko sillä oikeastaan väliä uhrille? Jenkeille ei ollut vastavoimaa eivätkä heidän sotilaansa joudu vieläkään mahdollisista sotarikoksistaan kansainvälisen oikeuden eteen.
Putinin puhe Valdaissa 2007 viesti, että askel askeleelta Venäjä palaa mukaan neuvottelupöytään, kumileimasimen sijasta itsenäisenä toimijana.
Putinin asenne Unionia kohtaan tunnetaan. Jenkkilän hallinnon sisäistä (?) yleisasennetta ei ehkä haluta nähdä. Jenkkilän hallinnosta taisi kuulua Ukrainan vallankumouksen kiihkeimpinä päivinä asioita hoitavan apulaisulkoministeriön reaktiona unionin mukaantuloon lause ”fuck the eu”.
– Noinhan lausuu itse kukin turhauduttuaan. Taisi Stubbikin todeta kommenttinaan Pohjoismaiden neuvoston kokouksesta ”vittu mitä paskaa”. Kuitenkin tuota jenkkiministerin lausuntoa on helppo täydentää ajatuksella, että kiinteä Eu ei taida Jenkkilääkään kiehtoa. Mukava maskottu toki kelpaa.
Mielestäni Trump teki uskomattoman suuren palveluksen EU:lle tuodessaan valtapolitiikan todella reippaasti näkyviin. Typeryyttään, moukkamaisuuttaan mutta viesti oli selvä ja rehellinen. ”Angela, tulepa ottamaan pastilli”.
Surullisena seuraan sivusta, kun Eu on koko ajan ollut Jenkkilän talutusnuorassa. Samalla lienee laaja-alaisesti kaventunut Unionin kansakuntien tulevaisuuden visiointikyky.
Vallitsevien rakenteiden säilyttäminen taitaa olla nykyajan radikaalien voimien päätehtävä. Konservatiiveista on tullut aitoja radikaaleja. Mutta ajattelevatko hekään? Katsovatko he tulevaisuuteen? Vai tyytyvätkö ainoastaan määrittelemään toimenkuvansa politiikassa ”vastavoimana nykypolitiikan rappiolle”?
*** ***
Keskeisimmät Eu -maat jättävät paljon ajattelun virittäjiä käyttämättä, kun määrittävät kaiken muun Lännettyneen maailman opit toisarvoiseksi.
Kiinassa on vuosituhansien ja Venäjälläkin satojen vuosien kokemus vaikean ja monitasoisen kulttuurimaailman, imperiumin, koossapitämisestä.
– Euroopan unionille tuntuu sisäiset ongelmat tuottavan ”kauhiast” tuskaa koko ajan. Ehkä Kiinan ja Venäjän tiedeasiantuntijoita kannattaisi kuunnella, sillä piilevää hiljaista taitotieto lienee kertynyt sinne yllättävän paljon. Ja toisesta maailmankuvasta tuleva jäsennys epäilemättä toimisi ajattelun neulanpistona Lännen pohtijoille.
*** ***
EU:n reaktiota voimapolitiikan näkyvyyden kasvamiseen olisi mietittävä kunnolla. Ehkäpä sen voisi avata kysymällä: ”mitä teemme itsellemme, jos nopeasti ryntäämme Jenkkilän tielle ja lukitsemme muut tiet ajattelustamme pois”?
Ilmoita asiaton viesti
”On täysin absurdia, että Putin yhtäältä riehuu voimansa tunnossa ja toisaalta osoittaa pelkonsa vaatimalla turvatakuita, joka on heikkouden merkki.”
Käsitykseni mukaan vaatimus jostain mahdottomasta on keino aikaansaada syy syyttää vastapuolta provokaatiosta, jolloin voi hyvässsä marssijärjestyksessä puhtaalla omallatunnolla alkaa toteuttaa niitä voimantuntojen päämääriä.
Ilmoita asiaton viesti
Mielenkiintoista muuten ajatella kuinka hyvin suunniteltu siedätyshoito tepsii. Kun Venäjä valtasi Krimin ja de facto Itä-Ukrainan, niin maailma oli takajaloillaan tuohduksissaan eikä uutisiin enää muuta mahtunut.
Kun tuosta on nyt seitsemän vuotta kulunut, niin asiaintila hyväksytään olemassa olevaksi totuudeksi ja jos ei Venäjä muuta pullistelua nyt tekisi, niin asian annettaisiin olla juuri näin aivan tyytyväisenä.
Sama tulee koskemaan Venäjän seuraaviakin valloituksia. Vaikka koko Ukraina tai Suomi vallattaisiin, niin seitsemän vuoden kuluttua siitä ei enää paljon puhuttaisi.
Ilmoita asiaton viesti
Hyvin sanottu. Väkivalta on pitkälti oikeutta maailmassa. Isot säätää kansainväliset säännöt itseään suosimaan. Pokeripöydässäkin pienten rahat pelataan ensin pois.
Ihminen oppii Suomessa noudattamaan pelisääntöjä. Venäläinen ymmärtää vain vallan logiikan, siis tilanteet joiden eteen se joutuu. Moraaliset ja järkiperustelut ei paljoa paina.
Tästä syystä voi olla vaikeaa hyväksyä sitä, että Venäjä pyrkii rajaamaan Suomenkin liikkumatilaa.
Jos muut hyväksyy ajan kanssa tosiasiat Ukrainassa. Niin valitettavasti voi käydä Suomessakin. Kuten mainiosti kirjoitit.
Ilmoita asiaton viesti
Revanssistit ovat heti aamusta vauhdissa. Joidenkin sotainto on niin kova, että paikallisjoukkojen pitää sitoa miehiä puihin.
Itseni puolesta taas kyselen, milloin Venäjä on hyökännyt Ukrainaan? Etyjin mukaan Ukrainassa on käynnissä sisällissota.
Ilmoita asiaton viesti
Mikä maa on tunnustanut Krimin niemimaan Venäjän osaksi?
Ilmoita asiaton viesti
Holodnaja Pravda
”Itseni puolesta taas kyselen, milloin Venäjä on hyökännyt Ukrainaan” Tovaritš Rauski #3561762
A vot horošo
”Itä-Ukrainassa Venäjän puolesta taistelleet suomalaiset kehuskelevat kokemuksillaan” https://yle.fi/uutiset/3-12153718
Kuinka ktp’n rauhaleirit kesällä sujuivat tovaritš Rauski ?
Pikku pioneerit ”rauhanleirillä”. https://www.hs.fi/kulttuuri/art-2000007960078.html
Asennekasvatusta Kremlistä. https://yle.fi/uutiset/3-9852326
Kremlin kerhoja. https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000006426195.html
Njet Hjyva
Otšen horošo, pozhalujsta tovaritš ”työttömän kansan satusetä tyhjänpään toimittaja” Rauno Lintunen.
Ilmoita asiaton viesti
Lintuselle kerron ihan näin meidän kesken että Venäjä miehitti asevoimia käyttäen Krimin keväällä 2014. YK:n peruskirjan mukaan kyse oli laittomasta aseellisesta hyökkäyksestä. Myös Venäjän Krim-liitos on laiton ja Krim kuuluu Ukrainalle.
Krimin jälkeen Venäjä hyökkäsi vähän myöhemmin myös Itä-Ukrainaan mutta joutui vetäytymään sieltä raskaiden tappioiden takia. Ruumisrekkojen virta Ukrainasta alkoi kiinnittää Venäjän sisällä liikaa huomiota ja kuolleiden sotilaiden äidit vaativat Putinia tilille. Nyt Venäjällä on joukkoja ja kalustoa Itä-Ukrainassa.
Ilmoita asiaton viesti
Venäläiset ovat lähettäneet jo valmiit sopimuspaperit – myös Suomen asemaa koskien – amerikkalaisille allekirjoitettavaksi. Tassin mukaan Venäjä vaatii – will insist – tällaista etupiirisopimusta. Nimet alle, tai… niin mitä?
Onneksi Joe Biden ei ole mikään keltanokka. Me suomalaiset voimme Lauri Nurmen sanoin sanoa ”jo riittää” – ja katsoa, mihin se riittää : D
https://tass.com/politics/1376493
https://www.uusisuomi.fi/uutiset/sauli-niinisto-vladimir-putinista-nain-tama-keskustelu-kaytiin-venajan-nato-paperi-annettu-virallisesti-usalle/0a438589-7934-42b8-ae8d-b122d6216483
Ilmoita asiaton viesti
Hehheh, venäläiset ovat röyhkeitä mutta nyt se tie on kuljettu loppuun. Bidenin on helppo katsoa Putinin kortit koska Biden länsimaisen suvereeniteetin ajajana joutuu ilmoittamaan Putinille faktat.
Mikäli Putin typeryyksistään hyökkää Ukrainaan, jenkkien on helppo tukea Ukrainaa aseellisesti ja tiedustelutietoa antamalla vaikka vuosia, jos ukrainalaiset haluavat taistella. Jos eivät halua, mitään tukea on turha antaa.
Putinin hyökkäys todennäköisesti aiheuttaa täällä lähialueilla ketjureaktion mikä lähtee Ruotsin Nato-hakemuksesta ja heti perään Suomen. Baltiaan tulee pysyvästi sen jälkeen Nato-joukkoja raskaalla kalustolla.
Jos Ukraina tappelee raivoisasti lännen antaessa materiaaliapua ja tiedustelutietoa, Venäjä kärsii karmeita tappioita. Ja nyt lävähtää myös isällinen avokämmen Putinin poskeen ihan oikeilla talouspakotteilla.
Ilmoita asiaton viesti
Milloin Putin on hyökännyt Ukrainaan, vai luullaanko niin? Ei edes ”Rysky” Riiheläinen ole kertonut Ylelle hyökkäyksestä, ja myös Bellingcat vaikenee?
Suomellakaan ei tunnu olevan hätää, sillä paikallisjoukkojen miehetkin pysyttelevät vielä kodeissaan syömässä korvapuusteja ja katsomassa televisioista Kauniita ja rohkeita.
Ilmoita asiaton viesti
On jo vastattu, 2014. Sen jälkeen miehittänyt alueita Ukrainasta ja sotinut siellä aina välillä. Nyt odotetaan suurhyökkäystä , joka tulee Pekingin olympiakisojen jälkeen.
Ilmoita asiaton viesti
Hätää ei ole. Ukraina pelaa ensi keväänä jalkapallon MM- jatkokarsintaa eikä Suomi pääse sen tilalle mukaan. Näin FIFA: n sponsori Gazprom haluaa, että asiat hoidetaan.
Ilmoita asiaton viesti
Toivottavasti Biden vastaa: Thank you Mr Putin, but we are not lacking toilet paper.
Ilmoita asiaton viesti
Näitä kannattaa hankkia, aktiivisesti, ja olla mukana kyselemättä.
Ilmoita asiaton viesti
EU Parlamentti ottanut kovan kannan:
https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000008481356.html
Ilmoita asiaton viesti
Kannattaakin varmaan uhota.
Ilmoita asiaton viesti
Näin on, kova kovaa vastaan ja luu kurkkuun!
Ilmoita asiaton viesti
Kuulostaa nykyajalta.
Ilmoita asiaton viesti
Valitettavasti vaan USAssa vihjaillaan Bidenien olevan Venäjän taskussa ja toisaalta Saksakin on pelannut ainakin energiapolitiikassa Venäjän pussiin. Joten nähtäväksi jää…
Ilmoita asiaton viesti
Biden ei ole Venäjän taskussa toisin kuin edeltäjänsä Donald Trump.
Ilmoita asiaton viesti
Bidenit ovat kuitenkin saaneet huomattavia lahjoituksia, konsultointipalkkioita, venäläisiltä oligarkeilta.
Ilmoita asiaton viesti
Entäpä jos jonakin päivänä yllättäen ilmenee, että USA:aa johtaakin Kamala Harris?
Ilmoita asiaton viesti
Kamalalla ei tietääkseni ole ollut ”bisneksiä” venäläisten ja kiinalaisten kanssa, siinä mielessä varmaan riippumattomampi. Mutta ilmeisesti woke- ja cancel-atteiden vallassa joten tuskinpa maan sisäiset leveottomuudet ja kahtiajako ainakaan lieventyisivät.
Ilmoita asiaton viesti