Putinin korttitalo romahtamassa (tai sitten ei)

Otsikko kertoo sen miten hankalaa on saada tietoa siitä miten hyvin Putin pitää lankoja käsissään. Huhut vellovat milloin murhayrityksestä, Kremlin sisäpiirin pyrkimyksestä vaihtaa johtajaa ja tietenkin Putinin terveydentilasta. Oli näillä sitten totuuspohjaa tai ei, niin fakta on että Putinin ote lipsuu – miestä ei ole näkynyt pitkään aikaan julkisuudessa ja Kremlin ”luotettavat lähteet” lyövät bensaa liekkeihin. Putinin vallan päivinä ei tämmöistä kuhinaa koskaan nähty, joten ilmeisesti huhuissa on totta toinen puoli.

Olennaisempaa on huomata kokonaiskuvassa se, että Kremlin julkilausutut tavoitteet Ukrainan sodassa ovat viikko viikolta muuttuneet vaatimattomimmiksi ja nyt keskitytään Donbassin alueelle. Vasta täällä Venäjä on saanut sotakoneensa kuntoon ja ukrainalaiset ovat paineessa erityisesti Sjeverodonetskin kaupungin puolustusasemissa. Tämä kaupungin menetys tarkoittaisi Luhanskin menetystä mikä olisi tappio Ukrainalle.

Toisaalta, mikäli näin käy, Venäjän valtaama pitkä maakaistale itäisessä Ukrainassa –  joka siis ulottuu pohjoisesta Ukrainasta Mustalle merelle – olisi altis pitkässä juoksussa Ukrainan vastatoimille ja näin ollen vaatisi Venäjän armeijalta massiivisen satsauksen pitää yllä puolustusta rintamalinjalla ja tämä olisi mille tahansa valtiolle kuluttava ja uuvuttava tie. Aika on Ukrainan puolella.

Tapio Sakki
Äänekoski

Hammaslääkäri, itsenäisenä yrittäjänä pidän vastaanottoa Äänekoskella.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu