Putinin Waterloo

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000008698311.html

Sotaa Ukrainassa on nyt käyty kuukauden ajan ja mitään tavoitteitaan ei Venäjä ole tähän mennessä saavuttanut. Venäjä on menettänyt sodassa jo varovaistenkin arvioiden mukaan yli 10 000 sotilastaan ja haavoittuneiden määrä hipoo jo 20 000 sotilasta. Sodan kannalta ratkaisevaksi luonnehdittu Mariupolin valtaus ei etene ukrainalaisten kovan vastarinnan takia sekä etevän ja ketterän taktiikan vuoksi – ukrainalaiset iskevät Venäjän joukkoihin silloin kun olosuhteet ovat niille otolliset, aivan kuin Suomi Talvisodassa.
Kaiken kukkuraksi valkovenäläiset rautatieläiset sabotoivat Venäjän sotakuljetuksia rikkomalla rautateiden vaihteistoja estäen Venäjälle niin tärkeät kalusto täydennykset. Ukrainalaiset väittävätkin että Venäjän armeijalta loppuu pian polttoaine sekä sotilaiden muona kolmen päivän kuluessa ja täydennysten saaminen kestäisi viikkoja. Menestyksestä rohkaistuneena Ukraina on aloittanutkin alueidensa takaisin valtaamisen – pienempiä kyliä onkin jo palautettu ukrainalaisten valvontaan. Arvioisin, että Venäjä häviää tämän sodan ja ratkaisu tapahtuu ensi viikon alussa – näin ainakin uskon.

Putinilta käy siis aika vähiin, tilanne muistuttaakin Napoleonin asemaa Waterloossa. Toivoa vain sopii että Putinia ei karkotettaisi Siperiaan vaan hänet hirtettäisiin Punaiselle torille.

Tapio Sakki
Äänekoski

Hammaslääkäri, itsenäisenä yrittäjänä pidän vastaanottoa Äänekoskella.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu