Risto EJ Penttilän selväsanainen analyysi miten lännen tulee toimia

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/risto-e-j-penttilan-kommentti-nyt-ei-ole-kyse-nato-jasenyydesta-venajaa-vastaan-tarvitaan-yhtenainen-lansi/8337674

Risto EJ Penttilä menee asioiden ytimeen MTV:ssä julkaistussa kolumnissaan – höpinät EU:n yhtenäisyydestä voitaisiin unohtaa ja keskittyä siihen, että koko läntinen maailma välittäisi selkeän viestin Venäjälle – punainen viiva kulkee nyt Ukrainan rajoilla. Kirjoituksessaan hän kritisoi Niinistöä siitä, että tämä laittaa EU:n yhtenäisyyden tärkeimmälle sijalle kuin lännen. Kaikki me tiedämme, että tämä on sula mahdottomuus, Saksa ja Italia tulevat olemaan vastahankaan. Näin ollen EU:n yhtenäisyyden perään haikaileminen on tuuleen huutamista, jopa vahingollista.

Ei tule olemaan helppo nakki tämä lännenkään yhtenäisyys – on jotenkin kohtalon ivaa Ukrainan kannalta, että USA:ta johtaa heikoin presidentti vuosikymmeniin.

https://suomenkuvalehti.fi/jutut/ulkomaat/amerikka/kuuden-viiden-ei-kun-ehka-kolmen-biljoonan-biden-yhdysvaltain-presidentilta-ei-onnistu-nyt-mikaan/

Tämä tosiasia on Putinin tiedossa eikä tilannetta auta yhtään se, että Biden möläyttelee maailmalle käsittämättömiä lausahduksia siitä mitkä ovat lännen reaktiot silloin jos Venäjä toteuttaa ns. mikroaggression Ukrainaa kohtaan.

Eipä täällä Suomessakaan kaikki lausunnot mene putkeen, tämänhän PM Marin jo osoitti taannoisessa lausunnossaan jossa hän toteaa ettei Suomi liity Natoon hänen hallituskaudellaan. Niinistön uudenvuoden puhetta sen sijaan Penttilä kehuu – puhe oli selvä sanainen ja sisälsi selvän viestin Venäjälle –  Suomi menee Natoon jos Putin hyökkää Ukrainaan. Puheen viesti NATO-kytköksineen oli Niinistöltä ilmeisemmin vahinko jota hän myöhemmin yritti pehmentää selityksillään, mutta sanottu mikä sanottu, olisi Niinistön kannattanut olla sen jälkeen hiljaa.

Tapio Sakki
Äänekoski

Hammaslääkäri, itsenäisenä yrittäjänä pidän vastaanottoa Äänekoskella.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu