Saksa jatkaa Venäjän puudelina

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000008545780.html

Kuten arvata saattoi Saksan uusi ulkoministeri Baerbock ei esittänyt Venäjän ulkoministerille mitään merkittäviä pakotetoimia Venäjälle koskien Ukrainan tilannetta vaan tyytyi toistamaan jo tuttuja teemoja ihmisoikeuksista ja Venäjän rikollisista toimista Saksassa, joten Lavrov saattoi palata tyytyväisenä kotiinsa ja kertoa Putinille, että taskussa on edelleen Saksan maa. NS2:n sertifioinnin estäminen olisi sellainen ollut, mutta ilmeisesti Baerbock sai sellaiset evästykset maan johtavalta eliitiltä sekä talouselämältä, että tämä hanke on koskematon.
Herää epäilys, että Saksa todellakin on solminut Venäjän kanssa uuden salaisen Ribbentrop-sopimuksen jonka sisältö alkaa pikkuhiljaa paljastua – tehkää Ukrainalle mitä haluatte, mutta antakaa kaasun virrata – näin Venäjälle olisi tulossa tuplajättipotti ja Putin nauraa. Saksa on siis valmis uhraamaan itäiset EU-maat, Suomi mukaan lukien.

Tällainen toiminta on Saksalle tuttua historian saatossa joten eihän tämä mikään yllätys kenellekään ole. Mielenkiintoista on nyt sitten nähdä mitenkä tähän reagoivat ne tahot, jotka ovat pitäneet syvempää EU-integraatiota ikään kuin luonnonvoimana – voiko EU:ta nähdä tämän jälkeen yhteiseen hiileen puhaltava kansainyhteisönä, jossa Saksalla on oikeus toimia niin kuin huvittaa vastoin pienempien kansojen etua vai tullaanko näkemään EU:n hidas hajoaminen ja kukin maa hakee puolustuspoliittista ja taloudellista kumppania niiltä tahoilta kuin niille itselleen on eduksi. Suomellehan tällainen yhteisö olisi Pohjoismaat täydennettynä Britannialla.

Tapio Sakki
Äänekoski

Hammaslääkäri, itsenäisenä yrittäjänä pidän vastaanottoa Äänekoskella.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu