Saksan armeijan upseerikunnassa vahva russofiilinen pohjavire
https://yle.fi/uutiset/3-12282508
Saksan valtiojohto kulkee kaksilla rattailla suhteessaan Ukrainan tilanteeseen. Se on estänyt asetoimitukset Ukrainalle, ensin Viron ja sitten viimeisimmäksi tyrmättiin Britannian aikomus lähettää kehittynyttä kalustoa Saksan yli lentäen, mutta Saksan asenteen vuoksi rahtikone joutuikin kiertämään Saksan ilmatilan.
https://www.svt.se/nyheter/inrikes/tyskland-forsoker-radda-nord-stream-2
Eikä tässä vielä kaikki – Saksan laivaston komentaja Schönbach totesi Intian vierailullaan ettei Ukrainalla ole mitään asiaa Natoon ja että Putin ansaitsisi enemmän kunnioitusta, onhan Venäjä tärkeä kauppakumppani Saksalle. Tämä lausunto toki johti hänen eroonsa, mutta se ei muuta sitä tosiasiaa, että tämän kaltainen ajattelu on varsin yleistä Bundeswehrin keskuudessa.
Itse itsensä nurkkaan ajanut Saksa ajaa tällä hetkellä politiikkaa joka murentaa entisestään EU:n yhtenäisyyttä, mutta tämän lisäksi asettaa kyseenalaiseksi myös NATO-yhteistyön kumppaneiden silmissä ja tämä kaikki sen vuoksi, että kaasu saisi vapaasti virrata Venäjältä Saksaan.
Mitä sitten tämä tarkoittaa Suomen kannalta – ainakin nyt on selvää, että EU:suunnalta tukea ei heru Suomelle, jos Suomi joutuisi vastaavanlaiseen tilanteeseen kuin Ukraina nyt. Vielä pahempaa on se, että myös NATOn mahdollinen apuun tulo on kyseenalaista niin kauan kun Saksan omat intressit ovat tärkeämmät sille itselleen kuin 5. artiklan toteuttaminen.
Niinistö taitaa sittenkin olla oikeassa Natoon liittymisen suhteen – vielä ei ole oikea aika sille ja tässä taitaa painaa enemmän se, että Niinistöllä taitaa olla parempaa tietoa Saksan asenteesta. Parasta on vain satsata omiin puolustusvoimiin ja hakea kumppanit sieltä joiden intresseissä on turvata Suomen suvereniteetti, nimittäin Pohjoismaat ja Britannia.
Saksan itse itsensä ulkopoliittisen ulospelaamisen perustana on Saksan oma hölmö ja lyhytnäköinen energiapolitiikka. Siitähän nyt on kysymys.
Vallitsevassa tilanteessa Saksa on nöyrästi kontallaan Putinin edessä, koska mm ssa Rührin teollisuuden kannattavuuteen kallis energia vaikuttaa lamauttavasti. Veikkaan, että noin ei olisi, jos Saksan ydivoimalat olisivat toiminnassa.
Viimeiset ydinvoimalat tuottivat 12 prosenttia Saksan sähköstä vuonna 2021. Hiilivoimalla tuotettiin 28 prosenttia, kaasulla 15 ja uusiutuvilla energialähteillä 41 prosenttia.
Samalla Saksan toimien seurauksena täällä pohjolassa maksetaan kovaa hintaa EU n talousveturin erikoisesta omapäisyydestä mm ssa sähkölaskuissa. Lisäksi Saksan omanapaisuus tulee näkymään myös EU ssa osaltaan pakotteiden uskottavuuden puutteena.
Pahimmillaan Saksan toimien seuraus luo pahan epävireen koko EU n yhteiselle ulko- ja talouspolitiikalle.
Laulakaamme yhdessä ’Deutschland, Deutschland über alles’
Ilmoita asiaton viesti
Saksan nykyinen asenne estää sen, ettei EU:lle tule omia asevoimia, ei yhteistä ja varsinkaan yhtenäistä puolustusta. Ranskan presidentti saa siltä osin huudella tuuleen, vaikka kuinka oikeassa olisikin. EU:n asevoimat ovat niin pitkässä varressa, ettei sieltä apua tule.
Suomella on kaksi mahdollisuutta. Pitää vahvistaa ja kehittää omia puolustusvoimia ja varmentaa lisäavun saanti muilta Pohjoismailta ja Britannialta. Täysin varmalla pohjalla ei sekään ole. Toinen tie on Naton jäsenyyden hakeminen. Vaikka Saksa jäisikin sivuun, olisi se Pohjoismaita vahvempi turva. Hakemus pitää jättää ennen kuin uhka on jo päällä. Silloin olemme jo myöhässä. Euroopassa ei ole muuta maata kuin Venäjä, joka on uhka naapureilleen ja on jo vallannut näiltä alueita.
Ilmoita asiaton viesti
Tavallaan Suomen jäsenyyshakemus pistäisi Naton yhtenäisyyden koetukselle. Jos Suomea ei hyväksyttäisi jäseneksi, emme menettäisi juuri mitään. Jos Nato on todella niin heikko, että taipuu Venäjän vaatimuksiin olla hyväksymättä uusia jäseniä, siitä tuskin olisi apua hädässä. Tätä en usko.
Yksi seuraamus voisi olla Naton hajoaminen. Epäsopu voisi johtaa siihen, että samanmieliset perustaisivat uuden liiton uusin säännöin. Ei huono vaihtoehto.
Ehkä paras tapa kehittää Natoa olisi muuttaa päätöksenteon periaatetta. Naton päätösten pitää nykyisin olla yksimielisiä.
12 artiklan mukaan ”sopimuspuolten, jos joku niistä niin pyytää, on neuvoteltava toistensa kanssa sopimuksen tarkistamisesta”
Joku jäsenmaa voisi ehdottaa ennemmistöpäätöksen käyttöönottoa. Tämä on perusteltua siitä syystä että alkuperäinen jäsenmäärä on moninkertaistunut ja yksimielisyyden vaatiminen halvaannuttaa toiminnan.
Päätös enemmistövaltaan siirtymisestä pitää olla yksimielinen.
Ilmoita asiaton viesti
Tähän lisään vielä sen, että enemmistöpäätös-periaate ei sortaisi vähemmistöön jääneitä ainakaan avunantovelvoitteen osalta. Artikla 5:ssa jäsenvaltioiden oma harkinta on melko kattava.
Ilmoita asiaton viesti
Suosittelen Sector Alarmin asennusta, sen lisäksi että se hälyttää murtovarkauksista niin optinen savunilmaisin hälyttää palokunnan paikalle ennenkuin edes tulta on näkyvissä. Palokunta sijaitsee kodistani alle kilometrin, lisäksi ilmoitus lähtee myös poliisilaitokselle kun on noita aseita enemmän kuin kaapillinen. Molemmat laitokset ovat toistensa naapureita, joten parhaimmillaan piha vilkkuu sinisiä valoja ruuhkaksi asti.
Sama pätee yleisemminkin – vakuutukset ja valtiosopimukset ovat hyviä, mutta oma varustautuminen on a ja o, lisäksi apu olisi hyvä saada paikalle ennenkuin tuho on tehnyt tehtävänsä. Tämä ei tarkoita sitä ettenkö Natoa kannattaisi – sinne heti kun tilaisuus tulee, toimiihan se juuri niin kuin Sector Alarmkin, kyltit ja kamerat pitävät asiattomat loitolla.
Ilmoita asiaton viesti
Viisasta harkintaa, ota silti se vakuutus, molempi parempi, ja loppuu vaimon piipitys😁.
Ilmoita asiaton viesti
Kannattaa muistaa, että ns. vikahälytyksestä lankeaa nykyään mojova lasku.
Ilmoita asiaton viesti
Meiläkin on Sector ja hälytyksen lauetessa keskus käynnistää talossa olevat kamerat ja tutkii tilanteen. Palohälytys tehdään tarvittaessa sieltä käsin. Ainakin minulle vakuutettiin, että tuollaista riskiä ei ole.
Ilmoita asiaton viesti
Oletko testannut toimivuuden? Nuo palvelut ja liiketoiminta peruu siihen, että asiakas uskoo lupauksiin.
Ilmoita asiaton viesti
Jos palokunta tulee turhaan paikalle, niin lasku taitaa olla 600 euroa. Yleensä eivät laskuta ensimmäisestä käynnistä. Muutenkin ovat aika ymmärtäväisiä. Esimerkiksi ”nakit ja muusi” keikka (Yleisin) on tarpeellinen vaikka eivät mitään tekisi. Automaattihälyytyksistä 96 %:a on aiheettomia.
Ilmoita asiaton viesti
Tähän Saksan hölmöilyyn liittyy niinkin pieni juttu, että Suomen Saksasta ostettuja ja aikanaan DDR:ssä valmistettuja haupitseja, jotka Suomi myi Viroon, haluaisi Viro nyt antaa Ukrainaan. Se ei kuulemma käy Saksalle.
Pelaako Saksa Rippentrop-sopimuksen periaatteella vielä tänäänkin? Näyttä pelaavan. Saksa sulkee toimivia ydinvoimalaitoksia, vaikka kaasuputki NL:ta ei kun Venäjältä on vielä käyttöönottamatta, kun saksalainen juridiikka on kuulemma esteenä.
Suomessa on joskus olla paikka nimeltä Hölmölä. EU:n Hölmölä näyttää olevan Saksa. Maa, joka johtaa EU:n politiikkaa suurissa ja pienissä jutuissa.
Ilmoita asiaton viesti
Eikös ne DDR:n haupitsit olleet Neuvostoliitossa valmistettuja?
Mutta kyllä Euroopan ongelma on sen poliittinen paha saksattuminen, Deutschlandisierung eli Germanization.
Ja venäläisten kaikkien aikojen paras keksintö Saksan heikentämiseksi on Vihreä liike.
Ilmoita asiaton viesti
Venäjämielinen Schröder (demari), venäjämielinen liittopresidentti Steinmeier (demari), …
Toivottavasti saksalaiset ymmärtävät jatkossa äänestää uutta kristillisten puheenjohtajaa ja kristillisiä.
Ilmoita asiaton viesti
Mutte Merkelhän oli kristillisiä ja kaasuputket vain ilmaantuivat turvallisuuspolitiikan keskiöön.
Ilmoita asiaton viesti
Bundeswehr ei ole enää samassa iskussa kuin 1940-1942
Ilmoita asiaton viesti
Wehrmacht?
Ilmoita asiaton viesti
Krimin valtaaminen on ehdottomasti tuomittavaa, mutta toisaalta voi vain kysyä yhtä käytännöllistä kysymystä: mikä on todennäköisyys, että Putin perääntyy ja vetää joukkonsa Krimiltä ilman NATOn sotilaallista väliintuloa?
Kun miettii käytännönläheisesti, myös Bidenin lausunnot huomioonottaen, tulee väkistenkin sellainen kokonaiskuva mieleen, että Venäjän toiminta on Euroopan ongelma. Yhdysvalloilla on painopiste jo siirtynyt tyynenmeren ongelmiin ja AUKUS ohjelmaan, jolla yritetään estää Kiinan vaikutusvallan kasvaminen ylivoimaiseksi.
Pitäisikö tähän Venäjä-ongelmaan suhtautua enemmän käytännönläheisesti niin kuin tuo Saksalaiskomentajakin sanoi. Ehkäpä pitäisi vain tyytyä tilanteeseen, jossa Eurooppa pitää huolta, että seuraavaa Krimiä ei tule?
Jos vielä katsoo Venäjän hallinnon vaatimusta uusista etupiirilinjoista, voitaisiin tästä ehkä vetää johtopäätöksiä että Venäjän naurettavat vaatimukset ovat ehdotus, jonka todellinen reunaehto on Krimin pysyminen Venäjän alla?
Ilmoita asiaton viesti
Vielä tarvitaan yksi kierros maatuskoita jonottamassa kaalia Punaisella torilla.
Ilmoita asiaton viesti
Noin laajasti ajatellen voisi ehkä olla hyväksi molemmille osapuolille jos vaikka jollain tavoin edes osoittaisivat yhteistoimintaa todellista Itää kohti.
Kiina on jo nyt lähes maailman suurin talous ja se on jo käytännössä määräävä teollisuusmaa maailmassa. Taitaa olla niin että jos Kiina haluaa niin se pysäyttää lähes minkä tahansa teollisuudenalan Läntisessä maailmassa.
Sotilaallisesti se on huomattavasti voimakkaampi kuin Venäjä tai tämä pelleunioni EU. Eikä taida jäädä kauas USA:kaan taakse.
Teknologia Kiinassa taitaa olla jo muita edellä monilla aloilla.
Kauppapoliittisesti se on toiminut ja toimii viisaasti. Alistaa maailman raaka-ainetuottajamaita yksi toisensa jälkeen rakentamalla infraa ja tuotantolaitoksia, eikä suinkaan pyyteettömästi.
Saattaa tulla aika, aika piankin, kun kiinalaiset joutuvat jossain maailmankolkassa toimimaan kuten Länsimaat tai venäläiset aikanaan, ”puolustamaan” taloudellisia intressejään aseilla.
Ilmoita asiaton viesti
Kiina on mennyt jo ohi muun muassa lentotukialusten osalta Yhdysvaltojen, ja taloudessa Kiina jyrää ja on jo saanut määräävän aseman kaupassa.
Ilmoita asiaton viesti
No missä niitä Kiinan tukialushävittäjiä on nähty taivaalla operoivan tai laivasto-osastojen lippua näyttävän? Vahvasti liioiteltu on väite, että se US Navyn olisi ohittanut.
Ilmoita asiaton viesti
Kiinalla taitaa olla kaksi lentotukialusta (kaksi tulossa) ja Yhdysvalloilla 14. Lisäksi nuo Kiinan ovat varsin pieniä.
Ilmoita asiaton viesti
Niinhän sitä toistellaan, että Krimin valtaus oli ehdottomasti väärin. Minusta siinä ei ole juuri moitittavaa, koska siellä asuu venäläisiä ja NL liitti sen Ukrainaan hyvityksenä 30-luvun nälkäkuolemista. NL tarkoituksella sekoitti kansallisuudet keskenään, jotta nationalismi ei pääsisi häiritsemään suurta kansainvälistä kommunistista rottakoetta ihmisillä. Niin vain ne kansallisvaltiot tulivat kuin tyhjästä, vaikka se oli melkein pahinta, mitä voi olla.
Sallin kansallisvaltion venäläisille ja ukrainalaisille. Kansallisuus tulee ensin, sitten valtio.
Ilmoita asiaton viesti
Jaa? Olisiko myös itäisen Viron, vaikka Narvan alueen valtaus oikein, kun siellä asuu venäläisiä? Jo on omituinen logiikka, itsenäisen valtion maa-alueita saa vallata, jos siellä asuu omaa kansaa.
Ilmoita asiaton viesti
Asuuhan niitä venäläisiä Helsingissäkin?
Ilmoita asiaton viesti
Antero, imperialistinen Venäjä kansanmurhasi ukrainalaisia ja Krimin tataareja urakalla useampaankin otteeseen ja asutti tilalle venäläisiä.
Jos haluttaisiin olla oikeudenmukaisia, niin Ukraina (mukaanluettuna Krim) pitäisi tyhjentää kokonaan venäläisistä. Toki venäläiset veken myös Virosta ja Latviasta.
Ilmoita asiaton viesti
Eurooppalaiset murhasivat intiaaneja (nykyään kuulemma pitäisi puhua Pohjois-Amerikan alkuperäisasukkaista, mutta minä olen aina kunnioittanut intiaaneja, Cooperin kirjojen lukemisesta alkaen), pitäisikö siis Pohjois-Amerikka tyhjentää kokonaan eurooppalaisista?
Ja tietysti savolaiset hiiteen Hämeestä.
Ilmoita asiaton viesti
”Jos vielä katsoo Venäjän hallinnon vaatimusta uusista etupiirilinjoista, voitaisiin tästä ehkä vetää johtopäätöksiä että Venäjän naurettavat vaatimukset ovat ehdotus, jonka todellinen reunaehto on Krimin pysyminen Venäjän alla?”
Aika jännä idea. Varas voidaan jättää tuomitsematta, jos hän perääntyy suunnitelmistaan varastaa kruunun jalokivet.
Ilmoita asiaton viesti
Mikäli Suomi päättäisi hakea natojäsennyyttä, Saksa todennäköisesti torppaisi sen Putinia miellyttääkseen.
Kyllähän tässä on edessä tilanne, jossa ristiriidat jakavat Unionia entisestään. Tähän asti on tanssittu täysin Merkelin johdolla Saksan itsekkäiden etujen saavuttamiseksi EU : n ja varsinkin EMU: n päätännässä.
Ilmoita asiaton viesti
Saksan lisäksi EU muutenkin halusi Nordstream 2 -putken, vaikka Trump yritti varoittaa Venäjä-riippuvuudesta. https://www.bbc.com/news/world-europe-50875935
Kyllä presidentti Niinistön jutuissa EU:n yhteistä puolustuksesta on jotain järkeä ollut, vaikka tähän mennessä ideologisesta ilmapiiristä ei ole löytynyt tuulta alle. Nyt on perusteellisen uudelleenarvion aika.
Jos olisi ollut kunnollinen EU:n puolustusyhteistyö edes tekeillä, olisi ehkä ainakin osattu olla varuillaan kaasuputkien kanssa.
Ilmoita asiaton viesti
🇭🇺🇷🇺Hungary wants to reach an agreement with Russia on the production of the Sputnik V vaccine as soon as possible
Hungarian Foreign Minister Peter Szijjarto noted that the Russian vaccine has proven itself very well in the republic.
The Hungarian Foreign Minister also spoke about close cooperation with Russia in the energy sector. According to him, political statements will not warm homes in Europe:
“This is what I say to my colleagues who criticize us for long-term cooperation with Russia – houses and apartments cannot be warmed by political statements. The only way to warm them up is with natural gas.”
Ilmoita asiaton viesti
Kummallista, miten se Sputnik niin hyvin Unkarissa tehoaa, kun Moskovassa kuuluu parhaillaan olevan koronaviruksen kaikkien aikojen tartuntapiikki.
Eikä ole pahemmin kuultu länsimaisia tutkimustuloksia Sputnikin tehosta eikä sivuvaikutuksista.
Ilmoita asiaton viesti
🇩🇪⚡️ NATO cannot guarantee non-expansion, but the entry of new countries of Eastern Europe into the alliance is ”not on the agenda” – German Chancellor Olaf Scholz
Ilmoita asiaton viesti
Alkaa pahasti näyttää siltä, että Putin on laskelmoinut aivan oikein: Venäjä voi nappaista palan Ukrainaa ilman suurempia seurauksia.
Bidenin möläytys oli kiusallisen totta: EU:n rivit ovat sekaisin. Tarkoittikohan juuri nimenomaan Saksaa?
Ja myös USA itse näyttää uppoavalta laivalta.
Lisäksi sekä USA:lle että EU:lle sanktiot ja siitä seuraava pysyvästi korkea energian hinta voi jokatap. olla liikaa.
Ilmoita asiaton viesti
Donbassin kansandemokratiat ovat selkeästi venäjänkielisiä alueita. Ukraina on kielirasistinen maa.
– Ukrainan miekan irtoaminen Donbassista ja Krimistä on tasa-arvon ja vapauden voitto.
Ihmeellistä, miten Länsiliittouma ja erityisesti ”arvo” yhteisö EU on halukas kannattamaan totalitäärisiä arvoja, venäjänkielisten alistamista… niin hehän puhuvat venäjää ja ansaitsevat kielirasismin ja muutenkin rasistista kohtelua osakeen.
Ilmoita asiaton viesti
Mitä se sitten kertoo russofiilisestä pohjavireestä että Schönbach erotett… eiku erosi lausuntojensa myötä syntyneen kohun jälkeen?
https://yle.fi/uutiset/3-12282508
Ilmoita asiaton viesti
Se on totta. Tämä pätee myös Lähi-Idässä, jossa Putin voisi käyttää tätä venäläisen vähemmistö-taktiikan strategista asettaan, mutta ei käytä, kun Netanjahu rakensi kunnioittavat ja avoimet suhteet Putiniin.
Israelin venäläiset eivät määrässä tietenkään ole verrattavissa Ukrainan vastaaviin, heitä on lähes miljoona, (joka on kuitenkin melkein 8-osa pienen maan väkiluvusta) ja siinä taitaa olla myös, Krimin juutalaiset, Krimin turkkia puhuvat juutalaiset, Georgian ja Kaukasuksen juutalaiset. Siltä siis Israeliin tipoittain antisemitismiä turvaan paenneita ”entisiä venäläisiä.”
Suhde maiden välillä on kestänyt jopa Israelin Syyriaan tekemät täsmä-iskut (Iran käyttää muita maita hyökkäystensä alustoina ja rakentaa sinne kiinteää sotilaallista infrastuktuuriaan, tuo asearsenaaliaan ja hankkii alueen militioita käyttöönsä jne.) Haifaan lentäville lautasilleen.” Ja Venäjä on sitoutunut Syyriaan.
Venäläiset vähemmistöt maailmalla kartta kertoo todella paljon: https://en.wikipedia.org/wiki/Russian_diaspora
Ilmoita asiaton viesti
Jenkkilään ja Saksaan näyttää eniten mieli tekevän. Miksihän tulevaisuus Putinin Venäjällä ei kiinnosta?
Ilmoita asiaton viesti
Niinpä!
Ilmoita asiaton viesti
Enkä saa edelleenkään silmistäni sitä kuvaa, jossa Putin ja Obama kohtasivat, jossa Obaman kasvot ilmaisivat niin syvää ja estotonta halveksuntaa Putinia kohtaan, että pahaa teki. Biden oli hänen tiimiään.
Ilmoita asiaton viesti
Joo, afrikkalaisten jihadistipomojen.
Ilmoita asiaton viesti
”Miksiköhän sille suututtiin,kun ei se muuta jutellut, kuin tosiasioita, mikä taitaa kuulua sotilaan ammattikuvaan?”
Eikö sotilaan ammattikuvaan kuulu pitää suunsa kiinni, niin mahdolliset viholliset eivät saa tietoa?
Ilmoita asiaton viesti
Saksan merivoimien komentaja, vara-amiraali Kay-Achim Schönbach antoi kohua herättäneen lausunnon Delhissä vastauksena kysymykseen Naton laajentumisesta.
https://www.youtube.com/watch?v=ODmkoGQw1TU&t=1996s
videon kohdassa 1:05:05 – 1:09:35
”Hän ei mahdollisesti tiennyt, että puhe nauhoitettiin” tuskin voi pitää paikkansa, asiayhteydestä johtuen (ajatuspajassa videoitu esitelmä- ja keskusteluympäristö korona-etäkokouksessa sekä tottunut esiintyjä).
Puolustushaaran komentajan esiintyminen ulkomaiselle asiantuntijayleisölle antoi monessakin mielessä kritiikittömän vaikutelman. Radikaali ratkaisu oli myös eronpyyntö vain muutama tunti tilaisuuden tallenteen julkaisun jälkeen.
Ilmoita asiaton viesti
Toisaalta on hyvä olla rehellinen. Ukrainan pitää laskea omat voimansa realistisesti.
Jenkit ovat pitäneet Ukrainaa väärän toivon varassa.
Ilmoita asiaton viesti
Kait ainakin sen, että Saksassa ei upseeri sotkeudu politiikkaan eikä ilmaise poliittisesti vaikeista ja keskeneräisistä asioista kantojaan.
Ilmoita asiaton viesti
Eiköhän Saksan armeijassa kuten monissa muissakin läntisissä armeijoissa (myös Suomen) edelleen ihailla salaa Hitleriä, joka loi Saksasta mahtavan ja tehokkaan sotakoneen. Samalla harmitellaan sitä, ettei Aatu onnistunut Venäjän valloituksessaan.
Ilmoita asiaton viesti
Energiapoliittinen tilanne tuskin määrää sitä, millaisia ajatuksia Saksan puolustusvoimien johdossa on. Energiapoliiikka ei ole puolustusvoimien pääasiallinen tehtävä. Toivottavasti Schönbachin erottamisessa on kyse vain yksittäisen mädän omenan heittämistä roskiin.
Ilmoita asiaton viesti
Liittoutuminen ei tarkoita yksinomaan Naton jäsenyyttä.
Ilmoita asiaton viesti
Niin Matti, Suomi on liittoutunut EUn kanssa, ja EU on Venäjän vihollinen. Kuitenkaan EUsta ei ole Suomelle mitään hyötyä sotilaallisessa mielessä, kun Venäjä taas hyökkää Suomen kimppuun yrittäen jälleen valloittaa koko Suomen.
Sen sijaan Suomen liittymisestä demokraattisten maiden puolustusliiton NATO kanssa olisi mitä ilmeisimmin Suomelle hyötyä.
Ilmoita asiaton viesti