Saksan armeijan upseerikunnassa vahva russofiilinen pohjavire

https://yle.fi/uutiset/3-12282508

Saksan valtiojohto kulkee kaksilla rattailla suhteessaan Ukrainan tilanteeseen. Se on estänyt asetoimitukset Ukrainalle, ensin Viron ja sitten viimeisimmäksi tyrmättiin Britannian aikomus lähettää kehittynyttä kalustoa Saksan yli lentäen, mutta Saksan asenteen vuoksi rahtikone joutuikin kiertämään Saksan ilmatilan.

https://www.svt.se/nyheter/inrikes/tyskland-forsoker-radda-nord-stream-2

Eikä tässä vielä kaikki – Saksan laivaston komentaja Schönbach totesi Intian vierailullaan ettei Ukrainalla ole mitään asiaa Natoon ja että Putin ansaitsisi enemmän kunnioitusta, onhan Venäjä tärkeä kauppakumppani Saksalle. Tämä lausunto toki johti hänen eroonsa, mutta se ei muuta sitä tosiasiaa, että tämän kaltainen ajattelu on varsin yleistä Bundeswehrin keskuudessa.

Itse itsensä nurkkaan ajanut Saksa ajaa tällä hetkellä politiikkaa joka murentaa entisestään EU:n yhtenäisyyttä, mutta tämän lisäksi asettaa kyseenalaiseksi myös NATO-yhteistyön kumppaneiden silmissä ja tämä kaikki sen vuoksi, että kaasu saisi vapaasti virrata Venäjältä Saksaan.

Mitä sitten tämä tarkoittaa Suomen kannalta – ainakin nyt on selvää, että EU:suunnalta tukea ei heru Suomelle, jos Suomi joutuisi vastaavanlaiseen tilanteeseen kuin Ukraina nyt. Vielä pahempaa on se, että myös NATOn mahdollinen apuun tulo on kyseenalaista niin kauan kun Saksan omat intressit ovat tärkeämmät sille itselleen kuin 5. artiklan toteuttaminen.

Niinistö taitaa sittenkin olla oikeassa Natoon liittymisen suhteen – vielä ei ole oikea aika sille ja tässä taitaa painaa enemmän se, että Niinistöllä taitaa olla parempaa tietoa Saksan asenteesta. Parasta on vain satsata omiin puolustusvoimiin ja hakea kumppanit sieltä joiden intresseissä on turvata Suomen suvereniteetti, nimittäin Pohjoismaat ja Britannia.

Tapio Sakki
Äänekoski

Hammaslääkäri, itsenäisenä yrittäjänä pidän vastaanottoa Äänekoskella.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu