Saksan Venäjän politiikka herättää kritiikkiä omissakin
https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000008562197.html
Saksalainen turvallisuuspolitiikan asiantuntija Gustav Gressel moittii Saksan johtoa pehmeydestä Venäjän suuntaan sanoen sen olevan häpeällistä. Viime viikkojen keskustelu saksalaisessa mediassa on täynnä itseruoskintaa nykyistä hallintoa kohtaan. Saksalaisten aseiden vienti Ukrainaan on kielletty ja samalla on hankaloitettu muidenkin maiden asevientiä sotatoimialueelle.
Nyt näyttäisi siltä, että tämä kritiikki johtaisi politiikan muutokseen Saksan johdossa – liittokansleri Olaf Scholz antaa ymmärtää, että hänen ja NATOn pääsihteerin Jens Stoltenbergin välisessä keskusteluissa koskien Venäjän pakotepolitiikkaa Saksakin voisi ”ottaa takkiinsa”. Ääneen ei sanottu miten, mutta muutakaan vaihtoehtoa ei ole kuin estää Northstream 2 sertifiointi, näin arvioi tutkija.
Saksassakin ymmärretään, että sota Euroopan lähialueella johtaa arvaamattomiin seurauksiin koko EU:n alueella – saattaa jopa johtaa EUn hajoamiseen mikäli Saksa härkäpäisesti pitää kiinni omista eduistaan ja tämä ymmärretään nyt Saksassakin, toki tämä voi olla toiveajattelua, ainakin sitä nyt mietitään aidosti Saksan medioissa.
Hyvä että ainakin keskustellaan ja ei voi toivoa kuin että kurssi kääntyisi vihdoin.
Ilmoita asiaton viesti
Onhan sekin joitain, että aletaan ymmärtämään. Ymmärretään Suomessakin Nato-tarve, mutta ei sekään puhetta konkreettisemmaksi muuttu. Veikkaisin, että Saksassakin toivotaan harmillisen asian katoavan todellisuuden kieltämisellä. Toiveena se, ettei vain tarvitsisi alkaa tekemään mitään.
Suomea ja Saksaa piinaa ihan sama tauti. On aivopesty kieltämään todellisuus ja pitämään propagandaa totena.
Ilmoita asiaton viesti
Ennen Euroopassa herätti kielteistä huomiota saksalaisten keksimä pilkallinen termi Finnlandisierung, joka käännettiin englanniksi Finlandization.
Nykyään paljon pahempi ongelma on tuo Deutschlandisierung, eli Germanization.
Ilmoita asiaton viesti