Saksan Venäjän politiikka herättää kritiikkiä omissakin

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000008562197.html

Saksalainen turvallisuuspolitiikan asiantuntija Gustav Gressel moittii Saksan  johtoa pehmeydestä Venäjän suuntaan sanoen sen olevan häpeällistä. Viime viikkojen keskustelu saksalaisessa mediassa on täynnä itseruoskintaa nykyistä hallintoa kohtaan. Saksalaisten aseiden vienti Ukrainaan on kielletty ja samalla on hankaloitettu muidenkin maiden asevientiä sotatoimialueelle.
Nyt näyttäisi siltä, että tämä kritiikki johtaisi politiikan muutokseen Saksan johdossa – liittokansleri Olaf Scholz antaa ymmärtää, että hänen ja NATOn pääsihteerin Jens Stoltenbergin välisessä keskusteluissa koskien Venäjän pakotepolitiikkaa Saksakin voisi ”ottaa takkiinsa”. Ääneen ei sanottu miten, mutta muutakaan vaihtoehtoa ei ole kuin estää Northstream 2 sertifiointi, näin arvioi tutkija.

Saksassakin ymmärretään, että sota Euroopan lähialueella johtaa arvaamattomiin seurauksiin koko EU:n alueella – saattaa jopa johtaa EUn hajoamiseen mikäli Saksa härkäpäisesti pitää kiinni omista eduistaan ja tämä ymmärretään nyt Saksassakin, toki tämä voi olla toiveajattelua, ainakin sitä nyt mietitään aidosti Saksan medioissa.

 

Tapio Sakki
Äänekoski

Hammaslääkäri, itsenäisenä yrittäjänä pidän vastaanottoa Äänekoskella.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu