Scholz ja Pohjoismaiden pääministerit

Oslossa kokoontuivat hyvähenkisesti Pohjoismaiden pääministerit – olihan Suomen ja Ruotsin Nato-päätös kaikille hyvä uutinen. Tilaisuuteen oli myös kutsuttu Saksan liittokansleri Olaf Scholz jonka tuki Suomen ja Ruotsin jäsenyydelle Natossa on ollut kiitettävää.

Lehdistötilaisuudessa tunnelma muuttui jäätäväksi – kysyttäessä venäläisten oikeudesta ylittää raja tullakseen eu-maihin Schulz ilmoitti että Saksa ei tue venäläisten viisumikieltoa EU -alueelle. Tämä herätti voimakkaan debatin aiheesta jossa Schulz jäi alakynteen – kiitos Suomen pääministerille Sanna Marinille jota tuki myös Tanskan pääministeri Mette Fredriksen. Ruotsin pääministeri Magdalena Andersson pysyi vaiti – ilmoitti että Ruotsi muodostaa kantansa myöhemmin, varmaan pitkällisten debattien jälkeen Ruotsin parlamentissa.

Marin linjaukset ovat herättäneet suurta hämmennystä SDP:n vanhan linjan kaadereissa – ilmeisesti tämä aihe tuntuu jakavan mielipiteitä ja saa nähdä saako Marin puoluetta taakseen.

Ihan ongelmatonta tämä viisumikielto ei kuitenkaan ole – jopa Putinin suurimmat vastustajat emigrantti piireissä ovat sitä vastaan perustellusti, mm. Mihail Hodorkovski, jonka mielestä tämä estäisi Kremlin hallintoa vastaan taistelevien pakoa maasta, jossa mielipiteet voivat johtaa vankeuteen.

Niin tai näin, jotain rotia pitää saada venäläisturistien lomailuun länsimaissa.

Tapio Sakki
Äänekoski

Hammaslääkäri, itsenäisenä yrittäjänä pidän vastaanottoa Äänekoskella.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu