Seppo Räty

Seppo Räty on noussut myyttisiin mittoihin suomalaisten urheilu hullujen sielun maisemissa ja nekin jotka eivät juurikaan urheilua seuraa niin hänen lyhyet ja asian ytimeen menevät onlinerit ovat jääneet itse kunkin mieleen lähtemättömästi. Vertailukohtana voidaan pitää tämän päivän aktiiviurheilijoita – Seppo ei koskaan selitellyt epäonnistumisiaan millään loukkaantumisilla tai haukkunut olosuhteita, säätä yms syyksi mikä meni pieleen, kuittasi korkeintaan toimittajan kysymykseen lyhyesti olennaisen – Saksa on paska maa. Tämä onkin yksi hänen tunnetuimmista aforismeistaan ja se kiteyttää kaiken oleellisen mikä hänen päässään liikkui sillä hetkellä toimittaja Walleniuksen kysymykseen miltä nyt tuntuu.

On hänellä muitakin lohkaisuja jotka voidaan jo nyt nostaa osaksi suomalaista kansanperinnettä, tässä niitä tulee muutama:

Ooppera? Hyi saatana!

– oopperan ammattilaiset pitävät tätä lausetta yhtenä inspiroivimmasta mitä on koskaan sanottu tästä taiteen lajista ja käyttävät myös sitä keskenään puhuessaan mikä tämän taiteen suurin haaste on.

Puoliväkisin olen juonut viiniä.

– ennen Barcelonan olympialaisia 1992

Vittuilleksani heilutin

– Barcelonan palkintojen jaon yhteydessä

Halvarin kanssa ollaan ajeltu autoa.

– kysymykseen miten hän on valmistautunut kisoihin Barcelonan helteessä.

Ajoin moottorikelkalla päin puuta.

– kuultuaan Zeleznyn maailmanennätys heitosta 1993

Lepäilen tai ryyppään.

– kysymykseen miten hän latautuu EM-kisoihin Helsingissä 1994
Tähän vielä muutama lausahdus hänen tunnetuimmista valmentajakautensa lohkaisusta:

Heitä nyt että pääsee kaljalle.

– kannustus valmennettavalleen Kalevan kisoissa 2007

Ajattele nyt parikymmppistä ihmistä. Se jaksaa keskittyä kahteen asiaan. Jos yrittää opiskella , urheilla ja naida niin siinä on yksi liikaa. Opiskelemaan ehtii myöhemminkin.

– Räty analysoi nuorta keihäslupausta 2007

Käy sääli tuota Jamaikan pojan vaimoa, tyttöystävää tai tyttöystäviä. Reilusti alle 20 sekunnin suoritus ja jätkä hikoilee niin perkeleesti.

– Peking 2008

Tässäpä muutamia, niitä olisi riittänyt vielä muutama samanmoinen lohkaisu, internet on niitä pullollaan, käykääpä tutustumassa.

Tapio Sakki
Äänekoski

Hammaslääkäri, itsenäisenä yrittäjänä pidän vastaanottoa Äänekoskella.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu