Suomen NATO-hakemus ja turvatakuut
Suomi hakee NATO-jäsenyyttä sillä nopeudella kuin se demokraattisella päätöksentekoprosessilla on mahdollista, siitä on annettava nykyhallitukselle kiitos, niin presidentille kuin pääministeri Marinille. Huoli silti on noussut siitä, voisiko Venäjä tehdä jotain toimenpiteitä, joilla Suomen lopullista, eduskunnan tulevaa päätöstä hakea NATO-jäsenyyttä, voitaisiin horjuttaa. Näyttäisi siltä, että mikään valtio, Jens Stoltenbergin lupauksista huolimatta ei niitä tarjoaisi – (googlettaa itse lähteet jos olen väärässä). Toisin sanoen, Suomen pitäisi itse kestää seuraamukset , olivat ne sitten kyberluontoisia tai sitten oikeita sotilaslaatuisia provokaatioita – Suomi on yksin.
Paljon on kirjoiteltu siitä mitä nämä toimenpiteet voisivat olla ja varmastikin Putinin hallitus paraikaa kuumeisesti miettii mikä parhaiten voisi lyödä kiilaa tähän prosessiin. Yksi asia on kuitenkin varmaa – jos Venäjä käyttää minkäänlaista sotilaallista voimaa Suomea kohtaan niin se vain sinetöi suomalaisten päättäväisyyttä edetä tässä asiassa – tämä on nähty historiassa moneen kertaan.
Suomen kannattaa liittyä NATOon niin pian kuin mahdollista olipa turvatakuita tai ei. Jos Venäjä aikoo hyök… anteeksi, aloittaa erikoisoperaation jäsenyyden hakemisen aikana, niin se aikoo aloittaa sen ennemmin tai myöhemmin joka tapauksessa. Mahdollisuutemme selvitä siitä ovat nyt parhaimmillaan, kun suuri osa Venäjän sotilasvoimasta on kiinni tai tuhottu Ukrainassa. Paljon huonommat mahdollisuudet meillä on sitten, jos Venäjä saa valmistella operaationsa kaikessa rauhassa.
Ilmoita asiaton viesti
Ristir… avustust… hum. int… t. interv… turvaa antava liit.., … mitä tässä nyt ennakoidaankin, …
Käsite riippuu aika paljon siitä, kenen kutsuun vastataan hyväksyvästi. Kohta seuraa jotain kivaa kesäksi, kun tuometkin alkavat kukkia, ja linnut jo laulaa.
Lysti on lasten olla, ja aikuisten elellä, kun turvatalkoista ei ole kuin pelkkää saatavaa, ja suolatkin menee sopivasti matkaa maustaen.
Ilmoita asiaton viesti
Saksaan ei ainakaan ole luottamista.
Uutispimentoon on jäänyt, etteivät saksalaiset poliittiset johtajat ole tervetulleita enää Ukrainaan Johnssonin tapaan. Juuri eilen yksi Saksan johtajademukka presidentti Steinmeier yritti hakea julkisuuskuvansa parantamista pyrkien vierailulle Ukrainaan. Ukraina kielsi tältä kokonaan maahantulon epätoivottavana henkilönä Saksan käytännön toimintaan ja Venäjän tukemiseen viitaten.
Ilmoita asiaton viesti
GB on antanut jo aiemmin – 70 luvulla turvatakuut Ruotsille. Ovat edelleen voimassa, kuulemma.
Suomen kannalta voidaan brittien laivaston läsnäolo ehkä lukea jonkinlaiseksi tueksi.
https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/svt-britannia-tarjoaa-pohjoismaiden-tueksi-lisattya-sotilaallista-lasnaoloa/8402846#gs.wrubpu
Ilmoita asiaton viesti