Suomi – Euroopan Israel

Suomen puolustusvoimat sekä maamme kyky varautua Venäjän aggressioihin on saanut kansainvälisesti paljon ylistystä ja viimeisempänä RUSI-instituution tutkija Justin Bronk on todennut että se on Euroopan paras pelote. Tätä ei olla saavutettu yhdessä vuodessa eikä vuosikymmenessä vaan se on ollut Suomen linja jo itsenäisyyden alusta asti.

Erityisesti Bronk kehuu Suomen reserviä ja kykyyn mobilisoida 270 000 hyvin koulutettuja taistelijoita yhdessä viikossa sekä sen rinnalla ylläpitää 900 000 miehen ja naisen armeijaa joille on varastoitu aseita ja ammuksia puolen vuoden tarpeisiin. Kunniamaininnan Bronk antaa Suomen tykistölle ja mainitsee että se on Euroopan suurin ja vain Turkilta löytyy vastaava tykistö arsenaali. Unohtaa ei myöskään saa Suomen ilmavoimia jotka saavat uudet F-35 hävittäjät vuodesta 2026 alkaen joka asemoi Suomen johtavaksi Pohjoismaaksi ilmavoimien suhteen.

Kaikki tämä on huomioitu myös Venäjällä joka joutuu nyt huomioimaan tämän tosiasian suunnitellessaan mahdollista Suomeen suuntautuvaa aggressiota sikäli mikäli se siihen kykene tärvellessään asevoimansa Ukrainan sodassa.

Tapio Sakki
Äänekoski

Hammaslääkäri, itsenäisenä yrittäjänä pidän vastaanottoa Äänekoskella.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu