Suomi haluaa liittyä Natoon – asia, josta on jo sovittu valtiojohtajien kesken

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000008539143.html

Usan ulkoministeri Blinken tiesi kertoa amerikkalaiselle uutiskanavalle, että Suomi haluaa liittyä Natoon. Tämä tahaton lipsaus oli vain sivulauseessa, joka oli vastaus toimittajan kysymykseen onko Suomikin halukas liittymään Natoon.

No mistäs Blinken on tähän johtopäätökseen tullut? Tuskin hän kovin tarkasti seuraa suomalaisia tiedotusvälineitä ja jos seuraakin, niin niissähän poliitikot yleensä toteavat, että ei vielä tässä maailman tilanteessa ja sitä sitten seuraa vanha tuttu disclaimer NATO-optiosta etc.  Mutta tämä on jotain muuta – hänellä täytyy olla varma tieto asiasta, joko niin , että Niinistö on sen hänelle suoraan sanonut tai sitten Niinistön kanssa silloin tällöin chattaileva Biden on sen jossain sivulauseessa todennut.

On tietenkin mahdollista, että hän seuraa tätä US Puheenvuoroa (tai täällä työskentelevä suurlähetystö) ja on tullut johtopäätökseen, että nuo ukot rautaisella maailmanpolitiikan tuntemuksellaan tietävät miten maa makaa, eihän ne voi olla väärässä. Näinhän tekevät suomalaiset poliitikotkin – aamukahvia nauttiessaan ne avaavat Puheenvuoron ja lukevat siitä mitä mieltä asioista kannattaa olla tänään,  ei kai Erkki Tuomioja muuten olisi sitä mieltä, että Tiitisen lista pitää julkaista.

Tapio Sakki
Äänekoski

Hammaslääkäri, itsenäisenä yrittäjänä pidän vastaanottoa Äänekoskella.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu