Suomi valmis Natoon – Ruotsi epäröi

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000008514842.html

Putinin kylmäävät kommentit NATOn suuntaan koskien NATOn laajenemista itään päin ovat herättäneet suomalaisissa medioissa suurta huolestuneisuutta siitä onko nyt sitten se aika jolloin ns. NATO-optio olisi syytä ottaa käyttöön. Putinin ja Kiinan johdon neuvottelut viime vuoden lopulla ja niistä tihkuneet tiedot siitä konseksuksesta mihin näiden maiden johtajat päätyivät herättivät oikeutetun huolen siitä, että suurvaltiot päättävät asioista EU:ta kuulematta ja erityisesti Natoon kuulumattomien päiden yli. Suomalaiset poliitikot ja puolueet yksi toisensa jälkeen toivat huolensa siitä, että olisiko nyt sitten aika toimia tämänkin asian suhteen – lukuun ottamatta kepun pj Annikka Saaristoa.  HS julkaisi tänään ruotsalaisen turvallisuuspolitiikkaan perehtyneen asiantuntijan mielipiteen siitä keskustelu ilmapiiristä miten asia Ruotsissa nähdään. Patrik Oksanen, joka omaa suomalaiset sukujuuret isänsä kautta, edustaa kuitenkin täysin sitä ruotsalaisen eliitin – politiikkojen, asiantuntijoiden ja jopa kansakunnan suurta enemmistöä, että NATO on Ruotsin kannalta kutakuinkin tarpeeton, onhan Biden jo antanut viestin Putinille , että Ruotsi on koskematon, siitä USA pitää huolen.
Itse kävin viime viikkoina läpi sitä asiaa, missä määrin ruotsalaisessa mediassa , ja muissakin pohjoiseurooppalaisissa medioissa, oltiin huolestuneita Putinin ulostuloista tässä asiassa – merkille pantavaa oli se, että näissä medioissa ( DN, Aftonbladet etc.) asia ei ollut mitenkään merkittävässä roolissa. Toki on selvää, että suomalaiset kokevat tämän enemmän omaa turvallisuuttaan koskevana, onhan meillä historiasta kokemusta siitä, että pienetkin idän suunnasta tulevat uhkaukset on otettava todesta.
Oli niin tai näin, näyttää siltä, että jos Putin toteuttaa uhkauksensa hyökätä Ukrainaan, niin NATO- hakemus lähtee, eikä siinä kannata odottaa mihin diskuteeraus Ruotsissa johtaa.

Tapio Sakki
Äänekoski

Hammaslääkäri, itsenäisenä yrittäjänä pidän vastaanottoa Äänekoskella.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu