Taliban-johto anelee apua lännestä

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/6b44ebc7-7ce5-4b92-8da6-15b6e6dcdfa6

Afganistanin valtio on romahtamassa, osaava väki pakenee ulkomaille, terveydenhuoltojärjestelmä on kaaoksessa koska länsimaiden kanssa veljeilleet ammattilaiset ovat nyt päätä lyhyempiä. Pankkijärjestelmä ei toimi kun alalla toimineet osaajat ovat joko paenneet tai ovat teloitettuja – nälänhätä uhkaa valtakuntaa. Samanaikaisesti tyttöjä häädetään pois kouluista ja kulttuurisektoria puhdistetaan kaikesta länsimaisesta hapatuksesta – askelmerkit ovat kuin suoraan Kiinan kulttuurivallankumouksen ajoilta.

Nyt partasuut heimoneuvostoissaan ovat päätyneet pyytämään apua ulkomailta , länsimaiset avustusjärjestöt ovat taas tervetulleita takasin jotta sairaalat saataisiin taas toimimaan ja ruokahuolto ulottumaan kansan pariin. Yhdysvallat on jäädyttänyt Afganistan apunsa ja rahavirrat ovat tyrehtyneet muistakin länsimaista, joten talibaaneilla alkavat olla vaihtoehdot vähissä, on joko rakennettava yhteiskunta ihan itse tai aneltava apua sieltä missä tämä taito jo osataan. Nyt sitten reaalimaailmassa elävät partasuut ovat päätyneet jälkimmäiseen ; tulkaa kaikki takaisin jotka jotain osaatte.

Kaikki edellä kuvattu avaakin nyt muslimimaailmalle tuhannen taalan paikan näyttää länsimaille että kyllä täällä osataan – kaikki  stan-loppuiset valtiot voisivat koota voimansa yhteen ja lähettää Afganistaniin ruoka-apua sekä tietotekniikka-alan asiantuntijoita. Koraanikoulujen ammattilinjoilta valmistuneet ammattilaiset voisivat näin soveltaa puhtaaseen islamilaiseen tieteeseen nojaavaa korkeateknistä osaamistaan ja pistää pystyyn islamilainen mallimaa jossa kansalaisten (siis miesten) on hyvä olla ja elää.

Tapio Sakki
Äänekoski

Hammaslääkäri, itsenäisenä yrittäjänä pidän vastaanottoa Äänekoskella.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu