Talouden synkät pilvet taivaanrannalla

https://www.hs.fi/talous/art-2000008343165.html

Talousasiantuntijat herättelevät huolta stagflaation mahdollisuudesta samaan aikaan kun hallitus jakelee lainamiljoonia huolettomana ikäänkuin Suomea ei tällainen uhka voisi koskea. Marinin kabinetissa ei ole yhtään ministeriä, joilla olisi kykyä tai uskallusta tuoda tätä uhkaa esille, vaikka puolueiden taustajoukoista näitä varmasti löytyisi. Marin on valinnut avustajakaartinsa ja neuvonantajansa aivan muilla kriteereillä kuin osaamisella talousasioissa, hyvänä esimerkkinä edustaja Mäkynen, jonka taloustietämys on samaa luokkaa kuin lukiotyttöjen. Yhtään paremmalta ei näytä muidenkaan puolueiden ministereiden avustajien talousasiantuntemus.

Miksiköhän kestokommentoija Sixten Korkman on hiljaa tai Osmo Ode Soininmäki ei varoittele kriisistä mikä meitä kohtaa kun korot uhkaavat nousta ja energianhinta jatkaa vain nousuaan?

Yrittäjänä toimiessani olen joutunut toteamaan tämän tilanteen omissa nahoissani – tavarantoimittajat nostavat omia hintojaan surutta vedoten siihen, että tuontitarvikkeiden hinta kiihtyvästi nousee. Samanaikaisesti nousevien hintojen siirtäminen omiin taksoihin on hankalaa johtuen kilpailutilanteesta. Onneksi yritykseni velkakuorma on kohtuullinen, joten korkojen nopeakaan nousu ei pelota.

Tapio Sakki
Äänekoski

Hammaslääkäri, itsenäisenä yrittäjänä pidän vastaanottoa Äänekoskella.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu