Tappio häämöttää Putinille – pienet yksityiskohdat paljastavat

Suurimmalle osalle asioita seuranneille Venäjän häviö on jo pidempään tuntunut selviöltä , mutta venäläisille itselleenkin tämä alkaa kirkastua. Yhtenä esimerkkinä voidaan mainita se, että nyt ei nähty ilmavoimien ylilentoa Z-kuvioineen ja tähän annettiin selitykseksi huono lentosää. Kaikki ovat voineet kuitenkin havaita, että paraatin aikana sinitaivas vilahteli pilvien lomasta ja tämä onkin antanut aiheen venäläiselle sosiaaliselle medialle irvailla asialle. Tämä on voinut tuntua meille länsimaissa mitättömälle yksityikohdalle, mutta venäläisessä sosiaalisessa mediassa  se on aiheuttanut kommenttimyrskyn koska kaikille venäläisille ei ole ollut selvää minkälaisessa valheiden virtuaalimaailmassa he ovat eläneet.

Vakavampi huomio on se, että Putin ei julistanut sotaa Ukrainalle eikä sen myötä yleistä liikekannallepanoa ja siihen on tietenkin syynä pelko vastareaktiosta mutta ennenkaikkea se tosiasia, että Venäjältä ei yksinkertaisesti riitä resursseja siihen.

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000008803684.html

Evp-eversti Mihail Hodorjonakin mielestä liikekannallepanosta ei olisi mitään hyötyä, koska uusien panssari- tai lentorykmenttien kokoaminen vie kuukausista vuosiin eikä vanhentuneelta kalustolla kannata käydä NATO-aseita vastaan.

Vanhentunut 70-luvulta oleva kalusto on myös antanut aiheen muutamille upseereille kieltäytyä jatkamasta hyökkäystä, koska he eivät halua tapattaa miehistöä ylivoimaista NATO-aseistusta vastaan. Tämä ongelma kiteytyy hyvin T-72 tankkien suunnitteluvirheeseen, jossa ammusvaraston räjähdys lennättää tykkitornin kymmenien metrien päähän johtuen heikosta panssaroinnista tankin sivuilla ja ammusvaraston sijainnista välittömästi tykkitornin alla.

Putinin omaan terveydentilaan on kiinnitetty paljon huomiota, mutta itse en havainnut hänen esiintymisessään ja olemuksessaan mitään hälyttäviä merkkejä – jos onkin joutunut käyttämään vilttiä istuessaan paraatin aikana niin ei se ainakaan minua kummastuta – enkä usko että tämän palstan skribenttejäkään, vanhojen jalkoja tuppaa paleltamaan. Ottaen huomioon minkälaisten paineiden alla hän on joutunut olemaan, voisi sanoa että esiintyminen oli jopa vakuuttava. Tämä ei kuitenkaan muuta sitä tosiasiaa, että tappio häämöttää – The Times They Are Changin.

+12
Tapio Sakki
Äänekoski

Hammaslääkäri, itsenäisenä yrittäjänä pidän vastaanottoa Äänekoskella.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu