Teatteri-isku Moskovassa – FSB:n kolossaalinen epäonnistuminen

Kaikkea ei vielä tiedetä tästä iskusta ja sen motiiveista mutta vaikuttaa siltä että iskun takana olisi Isis-järjestö. Se mikä tässä kummastuttaa on fsb:n rooli – miten on mahdollista että viisi terroristia aseineen ja räjähteineen ajaa auton parkkiin ja marssii suoraan halliin ja aloittaa ampumaan ihmisiä ja sytyttämään hallin rakenteita tuleen?

Moskovassa on joka nurkassa ja kadun kulmassa valvontakamerat sekä poliiseja enemmän kuin missään pääkaupungissa ja silti näin pääsi tapahtumaan. Turvallisuuspoliisi pidättää alta aikayksikön Navalnyin haudalle kukkia laskevan kansalaisen mutta viisi terroristia saa rauhassa kokonaisen tunnin ajan lahdata ihmisiä kenenkään vastustamatta.

USAn tiedustelupalvelu varoitti Putinia viikkoja sitten että Moskovassa tullaan näkemään jotain tälläistä mutta Putin kuittasi tämän varoituksen väittämällä että länsi yrittää kiristää Moskovaa eikä näin ollen tehnyt mitään valmisteluja estääkseen tapahtunutta. USAn lähetystö samoin kuin brittien on varoittanut kansalaisiaan välttämään suuria julkisia kokoontumisia ja paikkoja mutta Putinin regiimi ei ole esittänyt mitään varoituksia kansalaisilleen uhasta huolimatta.

Nähtäväksi jää miten venäläiset asiaan suhtautuvat – muistissa on vielä sukellusvene Kurskin miehistön kamppailu elämästään ja Putinin kylmäkiskoisuus koskien näiden miesten pelastamiseksi.

Tapio Sakki
Äänekoski

Hammaslääkäri, itsenäisenä yrittäjänä pidän vastaanottoa Äänekoskella.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu