”The system of photo reports”

Otsikko kuvaa sitä käytäntöä mikä vallitsee kun Venäjän armeijan joukko-osaston komentajat raportoivat esimiehilleen miten yksikkö on pärjännyt tavoitteissaan. Koska armeijan hierarkiassa jo pitkään on vaivannut luottamuksen puute koskien tilannekatsauksia joita alaiset lähettävät esimiehilleen niin viime mainitut edellyttävät alaisiltaan jotain kuvallista todistetta että raportissa mainitut saavutukset ovat myös totta. Tämä on toteutettu mm. kuvaamalla haltuun otettua kohdetta, maalia etc. Käytäntö on yleinen ja se toimii koko komentoketjun ruohonjuuritasolta aina ylimpiin komentajiin asti.  Entinen Venäjän armeijan laskuvarjojääkäri Pavel Filatjev kuvaa miten tuo systeemi toimii, tässä lyhyesti – raportteihin liitetään kuvia joita komentaja itse tai hänen miehistönsä ovat ottaneet esim. käynnissä olevasta harjoituksesta, onnistuneesta maaliammunnasta, mistä vaan joilla voidaan todistaa että ko. yksikkö toteuttaa tehtäväänsä johon se on määrätty vaikka todellisuudessa koko harjoitusta tai vastaavaa toimintaa ei ole koskaan tapahtunut. Tämä on mahdollistanut komentajille kääriä taskuun resurssit jotka on osoitettu ko. tehtävään eikä kiinnijäämisen mahdollisuutta ole – kiitos valheellisen, kuvin todistetun raportin, jota esimiehet eivät kyseenalaista – hyötyväthän  he itsekin tästä korruptiivisesta ravintoketjusta.

Sodan oloissa tämä käytäntö tuottaa suuria ongelmia – ja näin on ilmeisesti myös käynyt koko tämän Ukrainan offensiivin aikana – sotilasyksikkö väittää puhdistaneen kohteen ajamalla nämä asemistaan  tai tykistö ilmottaa tuhonneensa tuli-iskulla vastapuolen tykistön tai tuliasemat. Todisteena väärennetyt kuvat lopputuloksesta – tehtävä suoritettu. Raportin saanut komentaja hyvä uskoisesti komentaa joukkonsa kohti ”tuhottua” kohdetta ja lopputulos on teurastusta, näin väittää tämä entinen laskuvarjojääkäri jo kuuluisuutta saaneessa muistelmissaan.

Tämän kaltainen tiedonkulku syö luottamusta niin ylhäältä alas kuin toisinkin päin eikä sellainen armeija voi ikinä voittaa – ainakaan sellaista armeijaa joka taistelee koko sydämestään isänmaan säilymisen puolesta , niin rivimiehet kuin kenraalitkin.

Tapio Sakki
Äänekoski

Hammaslääkäri, itsenäisenä yrittäjänä pidän vastaanottoa Äänekoskella.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu