Toomas Ilves ei unohda

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-ksi2000008657489.html

Viron ex-presidentti Toomas Ilves avautuu HS:n haastattelussa muistelemaan kauttaan Viron presidenttinä, jolloin vasta itsenäistynyt Viro yritti solmia rajasopimuksen Venäjän kanssa. Hän halusi samanlaisen sopimuksen kuin Suomellakin oli, mutta tämä tyrmättiin venäläisten taholta – Viro ei ole Suomi – hänelle vastattiin.
Haastattelussa hän myös sivaltaa silloista Suomen johtoa, Tarja Halosta ja Erkki Tuomiojaa, jota hän nimitteli muistelmissaan pelleksi. Tarja Halonen saa myös osansa, Georgian sodan aikana 2008 Tarja Halonen moitti virolaisia liian kiihkeiksi moittiessaan Venäjän toimia ja toteaa että virolaiset ovat ”posttraumaattisessa stressitilassa” Neuvostoliiton jäljiltä.

Näin jälkikäteen voidaan todeta että oikeassahan Ilves oli, Tuomioja oli aikanaan pelle, mutta on kyllä parantanut juoksuaan viime aikoina. Sen sijaan Tarja Halonen on pelle edelleen – ei kadu tekojaan eikä myönnä möhlineensä aikanaan Venäjän kanssa, toivottavasti lahjakissa on purrut häntä kunnolla tai ainakin kussut Tarjan lakanoihin.

Tapio Sakki
Äänekoski

Hammaslääkäri, itsenäisenä yrittäjänä pidän vastaanottoa Äänekoskella.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu