Ukraina ei taivu vaikka länsi taipuisikin

https://www.verkkouutiset.fi/ukrainan-ulkoministeri-jyrkkana-puolustaudumme-vaikka-lansi-taipuisi/

Ukrainan puolustusministeri viestittää jämäkkyyttä Venäjän painostuksesta huolimatta – Ukraina on valmis mihin tahansa Venäjän aggressioon eikä pelkää Venäjän asevoimia, ovathan he saaneet jo kokemusta kahdeksan vuoden ajan siitä, että Venäjän sotakone on pysäytettävissä. Sanojen takana on myös katetta, Ukrainan maavoimat ovat varsin mittavat, Wikipediasta löytyy seikkaperäinen kuvaus tästä.

Maasotakoulu on tehnyt varsin seikkaperäisen kuvauksen v. 2016 käydyistä Ilovaiskin taisteluista, jolloin Ukraina syyllistyi ylimielisyyteen paikallisia separisteja ja niiden sotilaalliseen kyvykkyyteen kunnes verissäpäin joutuivat perääntymään huomattuaan, että vastapuoli oli hyvin varustautunut ja koulutettu, kiitos maassa olevien venäläisten joukkojen. Tämä opetus sisältää seuraavat johtopäätökset: Pääosa tappioista aiheutui epäsuoran tulen vaikutuksesta liikkuvalla kalustolla. Koska Ukrainalta tällöin puuttui vastatulitykistö niin se joutui alakynteen kiinteiden tuliasemiensa vuoksi. Toisekseen venäläiset käyttivät tehokkaasti miehittämättömiä lennokkeja tiedustelussaan mahdollistaen helppojen maalien osoittamisen sikäläisessä avoimessa maastossa. Kolmanneksi lentoaseen, varsinkaan helikopterien käyttö ei juurikaan tullut kyseeseen voimakkaan ilmatorjunnan vuoksi.

Tämä taistelu käytiin viisi vuotta sitten joten jotain on todennäköisesti  on otettu opiksi Ukrainan armeijassa.

https://www.google.fi/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=&ved=2ahUKEwjWhs2cjJD1AhWGlosKHWY3CbcQFnoECAcQAQ&url=https%3A%2F%2Fpuolustusvoimat.fi%2Fdocuments%2F1951253%2F4047542%2FMAAVTKESK_Katsaus_Ilovaisk_2016.pdf%2Fa0c74a16-90de-44d8-8a38-f33c903a8def%2FMAAVTKESK_Katsaus_Ilovaisk_2016.pdf&usg=AOvVaw3f9RCxDzM9C7xYiPTsd0Ja

Tapio Sakki
Äänekoski

Hammaslääkäri, itsenäisenä yrittäjänä pidän vastaanottoa Äänekoskella.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu