Ukraina taistelee eikä se ole yksin

Zelenskyi: Turkki estää Venäjän sotalaivojen kulun Mustallemerelle – IL seuraa sotaa https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/d1bb461a-3a68-4b40-8f1a-87b77e85bea5

Iltalehti uutisoi, että Recep Erdogan on luvannut harkita, että se estäisi Venäjän sotalaivaston pääsyn Mustalle merelle joka toimenpide osoittaisi tähän asti sen, että ensimmäistä kertaa jotain todellista ja  Venäjän kannalta konkreettista sen sotatoimia hankaloittavaa pakotetta otettaisiin käyttöön. On jotenkin kohtalon ivaa, että sen esittää Turkki, maa jolta on torpattu EU jäsenyys ja jonka ei edes katsota kuuluvan länteen, on tämän takana. Venäjällä on toki vahva sotalaivasto jo valmiina Mustalla merellä, mutta tämä Turkin ilmoitus asian harkinnasta pistää Putinin miettimään ainakin sitä, että kannattaako edes miettiä sitä vaihtoehtoa, että Kaliningradista voisi kuljettaa uusia sotalaivoja mikäli niitä tarvittaisiin Mustalle merelle.

Sen lisäksi Viro ja Liettua aikovat estää Venäjää käyttämästä näiden maiden ilmatilaa siviililentoihinsa Kuubaan ja Yhdysvaltoihin mikäli Venäjä estää oman ilmatilansa käytön Aasiaan suuntautuville lennoille. En usko, että Venäjältä muutenkaan suurta ryysistä olisi ainakaan lomalennoille näihin maihin, onpahan ainakin pientä kiusaa venäläisille lentoyhtiölle.

Tapio Sakki
Äänekoski

Hammaslääkäri, itsenäisenä yrittäjänä pidän vastaanottoa Äänekoskella.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu