Ukrainan armeijan uuden vuoden toivotus Venäjälle

Uuden vuoden vastaisena yönä Ukraina lähetti kalmankatkuisen tervehdyksen Venäjän armeijalle – Ukraina tuhosi noin 20-30 Himars-raketilla Donetskissa sijaitsevan Venäjän armeijan koulutuskeskuksen maan tasalle. Koulutuskeskuksessa oli majoittuneena useita satoja mobikkeja joista ukrainalaiset väittävät ainakin 400 kuolleen ja haavoittuneita olisi noin kolme sataa. Ukrainan armeijan väitetään käyttäneen Echelon-järjestelmää tämän koulutuskeskuksen paikantamiseen – rakennuksesta havaittiin heijastuvan useita kännyköistä lähteviä signaaleja jonka perusteella ukrainalaiset osasivat päätellä että kohteessa on paljon sotilastoimintaa.
Venäläiset sotabloggaajat sekä armeijan omatkin upseerit, mm. Igor Girkin ovat voimakkaasti kritisoineet Venäjän armeijan sodan johtoa välinpitämättömyydestä sekä rikollisesta piittaamattomuudesta rintamalla taisteleva joukkojaan kohtaan sillä tämän koulutuskeskuksen läheisyyteen oli sijoitettu ammusvarasto jonka räjähdys aiheutti rakettien ohella rakennuksen täydellisen tuhon.
Tämä isku oli jälleen osoitus siitä että Ukrainan armeija pystyy yllättämään Venäjän armeijan – nyt tarvitaan vain pidemmän kantaman Himarsseja niin sodan loppu häämöttää.

Tapio Sakki
Äänekoski

Hammaslääkäri, itsenäisenä yrittäjänä pidän vastaanottoa Äänekoskella.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu