Ukrainan tulee tehdä sodan käynnissään suuri muutos jos se haluaa voittaa sodan

Niin raskaalta kun se tuntuukin niin pakko on todeta että nykymenolla Ukraina tulee häviämään tämän sodan. Tämä tunne on hiipinyt mieleen viime viikkoina ja syy on se että viime päivinä rintamat ovat jämähtäneet paikoilleen, Ukrainan armeija on kaivautunut poteroihinsa ja aloite on Venäjällä. Onnea on mukana Ukrainan kannalta siinä mielessä että Venäjä ei ole saanut vielä isoa vaihdetta päälle – se on yhtä kyvytön etenemään isossa mittakaavassa vaikka aloitteen omaakin. Meille on annettu mielikuva että Ukrainan ylivoima sotakentillä on ainoa totuus , kiitos Ukrainan taitavasti luoman media todellisuuden, mutta sotatantereilta tulevat hiljaiset viestit kertovat toista (kommenttiosiossa linkki Ylen uutiseen) – Ukraina ei osaa hyökätä.
Syynä tähän on se, että aivan kuten Venäjän armeijallakin, Ukrainan armeijaa rasittaa sama neuvostoaikojen perisynti – kyvyttömyys joustavien hyökkäysmanoveereiden tekoon koukkaamalla, saarrostamalla ja selustaan solutettujen sissien tuhotöitä hyödyntäen. Se että hiljattain kesällä Ukraina onnistui Harkovaan suunnatussa salamahyökkäyksessään ja saavutti nopean voiton oli pelkistetysti onnenkantamoinen ja johtui venäläisten joukkojen sen hetkisestä alennustilasta, ts. liian vähän joukkoja suojaamaan laajoja alueita. Tämän kirjoituksen lähteenä on Ylen raportti rintamalta jossa nimettömänä pysyttelevä suomalainen vapaaehtoisupseeri kertoo kokemuksistaan paikan päältä kouluettaessaan ukrainalaisia sotilaita. Hänen mukaansa Ukrainan armeija, päinvastoin kuin meille on annettu ymmärtää, on toimintamenetelmiltään kehno – sitä vaivaa täsmälleen samat ongelmat kuin venäläisilläkin – hierarkia, aloitekyvyn puute ja jäykkyys suorittaa nopeita hyökkäysmanoveereja. Hänen mukaansa suomalaiset upseerit joilla on satavuotinen perinne ja koulutus taistella venäläisiä vastaan olisivat jo ratkaisseet tämän sodan nykyaikaisin menetelmin, jossa tuli ja liike synkronoituna eri aselajien kesken olisi johtanut venäläisten hyökkäysmuodostelmien tuhoon. Hänen mielestään Ukraina, jos se ei kykene muuttamaan sodankäynnin tapaansa tulee todellakin häviämään tämän sodan.
Tässä samaisessa raportissa kuullaan myös toisenkin suomalaisen vapaaehtoisen upseerin mielipide ja hän oli lopputuloksen suhteen toiveikkaampi ja oli sitä mieltä että lännen apu ennemmin tai myöhemmin vie Ukrainan voittoon – mene ja tiedä.

Tapio Sakki
Äänekoski

Hammaslääkäri, itsenäisenä yrittäjänä pidän vastaanottoa Äänekoskella.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu