Vaaralliset lajit – mikä niissä nuoria miehiä viehättää?

No, vastaus on selvä – adrenaliiniryöppy.
Viimeisin uutinen tällä saralla oli Mont Blancilla tapahtunut onnettomuus jossa isä ja poika jäivät kivivyöryn alle. Isä selvisi mutta poika ei.

Itse kävin joitakin vuosia sitten ko. vuorella joskin nousu tapahtui hiihtohissin avulla – itse hissiin en olisi kuuna päivänä noussut mutta tyttären pojat näyttivät esimerkkiä ja eihän siinä auttanut kuin mennä perässä.

Vuorikiipeilyn lisäksi on myös muitakin ekstriimilajeja joiden yhteydessä onnettomuuksia sattuu mm. basehyppy , jossa lajissa kuoli hiljattain myöskin suomalainen nuori mies – tämä tapahtui Italian Dolomiiteilla.

Luetteloa voi jatkaa muutamilla muillakin lajeilla kuten vapaaottelu, jossa tähän tietoon ei kuolemaan johtavia tapauksia ole tiedossa mutta vakavia loukkaantumisia kylläkin.

Laajemmin tarkastellen sotahistoriastamme löytyy myös kuolemankulttiin viehtyneitä nuoria miehiä – näistä esimerkkinä mm. Lauri Törni jota myös hänen oma alaisensa Mauno Koivisto moitti ylettömistä riskinotoista. Eikä unohtaa sovi myöskään liikenteessä tapahtuvia onnettomuuksia joille yhteistä on nuori ikä, nopea auto sekä viina.

Tolkkuja nuoria miehiä on kuitenkin enemmistö, muutenhan tämä kansa kuolisi sukupuuttoon.

Tapio Sakki
Äänekoski

Hammaslääkäri, itsenäisenä yrittäjänä pidän vastaanottoa Äänekoskella.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu