Venäjän johto shokissa

Iltalehti kertoo, että Putin ja hänen sisäpiirinsä on shokissa huomattuaan kuinka yhtenäinen länsi on ja kuinka pakotteet purevat näin nopeasti Venäjän talouteen.
Suora lainaus Agencyn uutisesta (muokattu Google-kääntäjällä)

Lähteet: Venäjän viranomaiset eivät olleet valmiita maata vastaan ​​asetettuihin pakotteisiin. Mahdollisesti siksi, että Putin piilotti hyökkäyssuunnitelman monilta alaisiltaan.
2. maaliskuuta 2022

Keskustelimme hallitukseen kuuluvien lähteiden ja ministerikabinetin rahoitus- ja talousryhmittymää lähellä olevien keskustelukumppaneiden kanssa. Heidän sanoistaan ​​seuraa:

Monet korkea-arvoiset virkamiehet – ministerihallituksen jäsenet ja suurten valtionyhtiöiden päälliköt – eivät olleet valmiita Vladimir Putinin päätökseen aloittaa sota Seta Ukrainassa. Erään korkean virkamiehen mukaan tästä seuraa, että hän ”ei tiennyt”, että tämä olisi täysimittainen hyökkäys. Jotkut heistä järkyttyivät uutisista joukkojen tuomisesta. ”Se on perseestä”, Valkoisen talon vanhempi lähde vastasi lakonisesti. Hallitusta lähellä olevan lähteen mukaan hallitus valmistautui sanktioihin vastauksena LPR:n ja DPR:n itsenäisyyden tunnustamiseen, mutta ei ollut tietoinen suuren sodan päätöksestä.

Kävi ilmi, että hallitus ei valmistautunut sen tasoisiin pakotteisiin, joita koko maailma alkoi kohdistaa Venäjään vastauksena hyökkäykseen. Koko viime kerralla Venäjän viranomaiset tuntuivat kauheimmalta toimenpiteeltä katkaista SWIFT, sanoo lähde yhden valtionyhtiön johdosta. He valmistautuivat sellaiseen skenaarioon – vuoden alusta lähtien hallituksessa on pidetty useita kokouksia mahdollisista pakotteista ja suurissa yrityksissä tehtiin niin sanottuja stressitestejä siltä varalta, että Venäjä katkaistaan ​​SWIFT:stä, kielto länsimaisten ohjelmistojen, palvelimien ja sirujen toimittamisesta. Kauheimpien pakotteiden – esimerkiksi Venäjän varantoja vastaan ​​- sekä lähes kaikkien länsimaisten yritysten vetäytymisen Venäjän markkinoilta – vaikutusta ei kuitenkaan kukaan laskenut, seuraa keskustelukumppaneidemme sanoista.

Aiemmin Venäjän johto on luopunut liian aggressiivisesta politiikasta taloustieteilijöiden skenaarioiden vaikutuksesta. Esimerkiksi maaliskuussa 2014 hallitus laski riskit Donetskin, Luganskin ja Harkovan alueiden liittämisestä Venäjälle, ja sitten tätä askelta ei otettu muun muassa siksi, että Venäjän talous ei laskelmien mukaan ollut valmis tähän. , muistelee entinen hallituksen virkamies.

Näin siis naapurissa.

Tapio Sakki
Äänekoski

Hammaslääkäri, itsenäisenä yrittäjänä pidän vastaanottoa Äänekoskella.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu