Venäjän sotakone suurissa vaikeuksissa

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000008665812.html

Venäjän armeija on kokemassa pahimman nöyryytyksen sitten talvisodan. Mitään ratkaisevaa ei ole saatu aikaan – tuhannet sotilasajoneuvot ja panssarit seisovat paikallaan Kiovan pohjoispuolella. Pieniä voittoja on saatu etelässä, Hersonin kaupunki on vallattu ja Mariopol saarrettu, muuten juntataan paikallaan. Taistelu moraali on pohjamudissa, varusmiespalvelustaan suorittavat nuoret miehet eivät edes tiedä mitä he täällä tekevät. Meno on pahimmillaan kuin USA:n sotaretkellä Vietnamissa, viina ja huumeet ainoana lohtuna. Erona vain on se, että nämä poikaset voivat vain haaveilla Vietnamin subtrooppisesta ilmastosta – Ukrainan aroilla puhaltavat hyytävät tuulet eikä suojaa ole kuin sotilasajoneuvojen sisällä ja niistäkin on diesel loppumassa. Voi vain kuvitella olosuhteita joita nämä poikaset joutuvat kestämään jos kolonnat joutuvat vielä seisomaan pitempään, ajoneuvot kylmenevät ja kohta Ukrainan armeija kerää vain jäätyneet ruumiit niin kuin aikanaan Raatteen tiellä suomalaiset tekivät.
Kaikkien asiantuntijoiden kummastukseksi ei edes Venäjän ilma-ase ole pystynyt saavuttamaan ilmaherruutta, kiitos ukrainalaisten ketterän ilmapuolustuksen keveine ilmaohjuksineen.

Voin kuvitella tilanteen kun Lavrov toteaa Putinille Tuntematonta sotilasta mukaillen – Usot sie, myö hävitään tää sota.

Tapio Sakki
Äänekoski

Hammaslääkäri, itsenäisenä yrittäjänä pidän vastaanottoa Äänekoskella.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu