Venäläisen rahtikoneen yllättävä tiedustelulento Suomen sydämessä.

https://yle.fi/uutiset/3-12274508

Eilen YLE julkaisi uutisen, jossa kerrotaan venäläisen rahtikoneen yllättävästä vierailusta Suomen ilmatilassa. Reitti kulki Suomen yli Suomussalmelta Turkuun josta se jatkoi matkaansa Leibzigiin, jossa yhtiön varsinainen tukiasema on. Puolustusvoimat ovat varsin vaitonaisia tapahtuneesta eivätkä halua tuoda tähän liittyviä yksityiskohtia esille. Ylen haastattelemat asiantuntijat arvelevat kyseen olleen joko peitellystä tiedusteluoperaatiosta tai poliittisesta provokaatiosta, jolla halutaan hämmentää sekä yleistä mielipidettä sekä kokonaiskuvaa siitä, mitkä Venäjän aikeet ovat. Lento kulki yli Tikkakoskella sijaitsevan Ilmavoimien esikunnan sekä Hallissa sijaitsevan lentoaseman joka on ilmavoimien käytössä, alueellahan aikanaan tullaan kokoamaan tulevien F-35 hävittäjien eturungot lähitulevaisuudessa.

Jos kyseessä oli tiedustelulento, niin sen tarkoituksena oli paljastaa mistä Hornetit lähtevät tunnistuslennoilleen, niiden sijaintiahan ei voi nähdä Venäjältä käsin kiinteiltä tutka-asemilta, sekä se mihin ne palasivat. Konehan ei ollut varsinaisesti mikään tiedustelukone ja vaikka olisi ollutkin niin sen avulla saatava tiedustelutieto 8 kilometrin korkeudelta ei olisi sen laadukkaampaa kuin satelliitista saatavat kuvat, joten kyse oli todennäköisesti ns. maalijäniksestä.

Kaiken kaikkiaan tällä toimellaan Venäjä selväeleisesti muistuttaa ettei Suomi ole irrallaan ja turvassa meneillään olevasta vielä vaikeasti hahmotettavissa olevasta sotilasoperaatiosta jonka tarkoitus ja tavoitteet ovat hämärän peitossa muilta kuin Venäjän sotilas- ja poliittiselta johdolta.

Lopuksi – natolla on hyvä logo joka on samalla kehoitus meille suomalaisille – NATO – OTAN.

Tapio Sakki
Äänekoski

Hammaslääkäri, itsenäisenä yrittäjänä pidän vastaanottoa Äänekoskella.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu