Viikko Ukrainan sotaa – joitain huomioita

MPKK:n erikoistutkija Pentti Forström kirjoittaa Suomen Kuvalehdessä meneillään olevasta Ukrainan sodasta ja listaa joitain asioita jotka kummeksuttavat asiantuntijoita. Ensimmäinen merkille pantava piirre tässä sodassa on se, että Venäjä varoo käyttämästä murhaavaa epäsuoraa tulta, tykistöä ja raketinheittimiä, joita se sumeilematta käytti mm. Tsetseeniassa ja Syyriassa. Toisekseen Venäjän armeijan huolto-ongelmat ovat olleet silmiin pistäviä, tankeista on loppunut polttoaine eikä sotilaille ole riittänyt ruokaa, aivan kuin oltaisiin varauduttu vain muutamien päivien operaatioon.

Myös Ukrainan armeijan toimintatapa herättää kysymyksiä – miksi miina-asetta ei juurikaan ole käytetty ja toisaalta venäläiset kolonnat ovat suhteellisen häiriöttä edenneet pääteitä pitkin, vaikka ukrainalaisilla olisi pitänyt olla vermeet niiden pysäyttämiseen.

Kaikkia ylläolevia seikkoja voi toki selittää molempien osapuolien varovaisuudella siviiliväestöön suojelemiseksi, mutta tämäkin herättää kysymyksen: miksi Ukraina ei ole evakuoinut väestöään hyökkääjien alta?
Tutkija pelkääkin että tämä asia tulee muuttumaan ja näemme vielä sodan rumimmat vaiheen edessämme.

Tapio Sakki
Äänekoski

Hammaslääkäri, itsenäisenä yrittäjänä pidän vastaanottoa Äänekoskella.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu