Viimeinen uusi dieselauto myydään v. 2024

Asiantuntija hurjasta sähköautoennusteesta: ”Vedetty mutkia suoriksi” https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/1b069242-fe51-4216-ab84-140029ae9a26

Nordean ilmastoasiantuntija Matti Kahra ennustaa, että viimeinen dieselauto myytäisiin v. 2024.

Tokkopa sentään, Trafin asiantuntija Aki Tilli neuvoo panemaan jäitä hattuun tässä asiassa – nykyinen latausinfra ei tue tätä ajatusta, varsinkaan haja-asutusalueilla.
Omat  kokemukseni rajautuvat vävyni Teslaan, ajoin miltei täyteen (2/3) ladatulla autolla mökiltä kesäillan hämärissä kotiin, matkaa 80 km, 4-tie miltei tyhjä ja matka hyytyi viisi kilometriä ennen kotia, ajoaikaa kerkesi tulla vajaat 20 minuuttia. Ylinopeutta siis oli, tie kun oli tyhjä, joten loppupäätelmänä voisi sanoa, että Teslaan voisi yhtä hyvin sijoittaa puolet vähemmän tehoa omaavan moottorin kun sillä ei kuitenkaan voi ajaa paljonkaan nopeusrajoituksia lujempaa ilman että range lyhenee. Toinen merkille pantava puute sähköautoissa on niiden rajallinen vetokyky. Traileri varustettuna normaali kokoisella Busterilla nousee järvestä vain jos veneluiska on loiva, muuten jää sinne järveen.

Yhteenvetona voisi todeta, että paljon pitää akkujen varauskyky parantua, jotta matkat esim. pohjoiseen Lappiin olisivat mielekkäitä lataustaukojen vuoksi, tai toki voi ajatella, että tunnin mittaiset kahvitauotABC:lla joka 3.tunti suo perheelle sitä laatuaikaa joka aina on niin tärkeää.

PS. Mistä kohtaa autojonossa Tesla-miehen useimmin löytää? Noh, sieltähän jonon kärjestä se useimmiten löytyy kun on rajotin päällä ettei matka hyydy.

Tapio Sakki
Äänekoski

Hammaslääkäri, itsenäisenä yrittäjänä pidän vastaanottoa Äänekoskella.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu