Woke-kulttuuri hiipumassa?
https://www.verkkouutiset.fi/typera-woke-kulttuuri-johti-demokraattien-tappioihin/
Olen viime vuosina ihmetellen seurannut USA:ssa vallalle päässyttä WOKE-kulttuuria, jonka vaikutuksesta maa on enemmän kahtiajakautunut kuin koskaan jälkeen kansalaisodan. Tämän vaikutukset ulottuvat kaikkialle yhteiskunnan rakenteisiin, jopa perheiden välisiin suhteisiin. Olen aina pitänyt amerikkalaisia tolkun kansana johon mitkään ismit eivät hevin uppoa. Hoover ja MacCarthy patosivat kommunismiaatteen kovin ottein eikä se koskaan päässyt merkittäväksi poliittiseksi voimaksi päinvastoin kuin Euroopassa. Mikä sitten on nykyään muuttanut tilanteen sellaiseksi, että tämänkaltainen aate läpäisee yhteiskunnan rakenteet sekä poliittisen elämän? Ymmärtääkseni rotujen välinen tasa-arvo USA:ssa paremmalla tolalla kuin koskaan ja naisten asema on parantunut niin työelämässä kuin poliittisessa päätöksenteossa.
Olisiko sittenkin kyse siitä, että kaikki tämä pintakuohunta olisikin vain eliitin ja median luomaa, joka pääosin rajautuu yliopistoihin ja suuriin kaupunkeihin. Tänne Suomeen kantautuu vain se tieto, joka seuloutuu liberaalimedian kautta sekä suurten somejättien filttereitten läpi. Kuitenkin, kuten laittamassani linkissä todetaan, kansan syvät rivit eivät koskaan kokeneet sitä omakseen.
Vastareaktio alkaa jo näkyä kuten Virginian vaalit osoittavat. Yleisötapahtumissa tämä kohdistuu Joe Bidenin ja näkyy ja kuuluu banderolleissa sekä yleisön huutamissa iskulauseissa – Let’s Go Brandon.
Olen sen verran optimisti, että uskon woken olevan ohimenevä muoti-ilmiö. Toivottavasti olen oikeassa, koska olen vasemmistoliberaali ja ilmiö myrkyttää niin vasemmistolaisuuden kuin arvoliberalisminkin.
Ilmoita asiaton viesti
Olisiko sittenkin kyse siitä, että kaikki tämä pintakuohunta olisikin vain eliitin ja median luomaa, joka pääosin rajautuu yliopistoihin ja suuriin kaupunkeihin. Tänne Suomeen kantautuu vain se tieto, joka seuloutuu liberaalimedian kautta
—————————
Tyypillistä populistien jargonia. Vika on ”eliitissä ja liberaali-mediassa”.
Minunkin mielestäni Woke-hihhulit oavt menneet liian pitkälle. Ihmisten sanomisia tulkitaan jopa tahallaan väärin. Sanna Marinin ”Boomer”-sanasta syntynyt valtava kohu on tästä mainio esimerkki.
Ilmoita asiaton viesti
Väärin meni. Sannan lohkaisu ja sitä seurannut arvostelu eii liity aiheeseen mitenkään.
Ilmoita asiaton viesti
Miksi ei?
Ilmoita asiaton viesti
Kirjoittelin parisen päivää sitten vähän samasta teemasta nimiä mainitsematta:
https://vapaavuoro.uusisuomi.fi/rjaaskel/moraalisen-ylemmyydentunteen-vaaroista/
Ei woke-kulttuurikaan ole siitä syntynyt, että olisi ajateltu, että ”tehdäänpäs nyt pahaa”. Hyviä aikomuksia siinä on koko matkalla.
Ilmoita asiaton viesti
Hyviä aikomuksia siinä on koko matkalla.
—————————
Näin varmaankin. Väliin vaan on homma mennyt överiksi.
Ilmoita asiaton viesti
Woke -liike on sekin peräisin juurikin yliopistojen kampuksilta erityisesti mustien piiristä. Siellä nuoret miettivät miten tuoda itseään ja nerouttaan esille ja keksii aina jotain vastaavaa. Keskenkasvuinen on länsimaissa vielä yli 20v opiskelija toisessa uhmaiässään.
Nämä yleensä rauhoittuvat, kun nenee myöhemmin energia työntekoon ja kakaroiden hoitoon.
Woke -terminä on ollut olemassa vuodesta 1962 mustien asuinalueilta New Yorkissa. Sen merkitys oli nykyinen jo silloin.
Meillä Suomessa on nuorilla se etu, että Kelan ansiosta voi elää töitä tekemättä vuosikaudet. Jenkeissä ei sellaista luukkua ole, joka maksaa elämäsi ja asuntosi. Elämän realiteetit joutuu kohtaamaan jo nuorena, jollei ole varakkaat vanhemmat.
Ilmoita asiaton viesti
No ei se valitettavasti ole vain yliopistojen ja eliitin kuohuntaa. Jos vain ilmoitat tukevasi paikallista poliisia, sinut voidaan perheinesi julistaa pannaan. Näin siis pohjoisissa ja länsirannikon osavaltioissa.
Ilmoita asiaton viesti
En usko hiipuvan. Ilmiö on vasta rantautumassa Suomeen. Ensimmäiset kontit toimitetaan yliopistokaupunkeihin, ultrawokelentueet kasataan, moottoriöljyt lämmitetään ja sitten pärähtää wokesavukuvio yli koko Suomen.
Ilmoita asiaton viesti