Yritys avata Putinin mielenmaisemaa

Olen aikaisemmissa kirjoituksissani pohtinut mitä Putinin päässä oikein liikkuu, kun hän on valmis uhraamaan maansa taloudellisen kehityksen ja kansainvälisen aseman uhkaamalla hyökätä Ukrainaan. Yksi parhaista asiaan liittyvistä kirjoituksista julkaistiin ylen verkkosivuilla jo vuonna 2018 johon linkki alla:

https://www.google.fi/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=&ved=2ahUKEwj93OCFoN_1AhUuAxAIHVFxBhAQFnoECAUQAQ&url=https%3A%2F%2Fyle.fi%2Fuutiset%2F3-10109334&usg=AOvVaw2_b-jG1PFEJJFhD-eyciOB

Tämä ylen ulkomaan kirjeenvaihtaja Heikki Heiskalan raportti Venäjältä tehtiin Venäjän presidentinvaalien alla, mutta se on edelleenkin ajankohtainen. Siinä tuodaan esille kolme eri aikakausina elänyttä ja vielä elävää venäläistä filosofia, Ivan Iljin (1883-1953), Aleksandr Dugin sekä Vladisval Surkov. Surkovin tähti on jo himmennyt, mutta Iljin sekä erityisesti Dugin ovat vaikuttaneet voimakkaasti Putinin ajatteluun joka voidaan kiteyttää yhteen sanaan, panslavismi. Teksti on pitkä ja siinä kerrataan Putinin uraa kovaksi keitetystä KGB:n kasvatista, joten en sitä tässä sen kummemmin referoi, totean vaan sen, että kun Angela Merkel soitti Putinille Krimin kriisin ollessa kuumimmillaan , totesi Merkel, että puhelun jälkeen hänestä tuntui siltä, että Putin elää jossain rinnakkaistodellisuudessa – tätä voi ymmärtää vain jos tutustuu yllä mainittuun Heiskalan raporttiin.

Toinen mielenkiintoinen näkökulma on julkaistu hiljattain YouTubessa, jossa Tim Harris referoi Putinin itsensä kirjoittamaa esseetä Ukrainan ja Venäjän kansojen kohtalon yhteydestä, joka voidaan kiteyttää Putinin toteamukseen – Ukraina voi olla suvereeni maa vain yhdessä Venäjän kanssa.

 

Tapio Sakki
Äänekoski

Hammaslääkäri, itsenäisenä yrittäjänä pidän vastaanottoa Äänekoskella.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu