Äärikonservatiiviset ajatollahit USA:n Korkeimmassa oikeudessa

Yhdysvaltain perustuslaki hyväksyttiin 17. syyskuuta 1787 ja sen toteutumista valvoo  Korkein oikeus, jonka tuomarit valitaan poliittisin eli ideologisin perustein. Korkein oikeus päätti 24.6. että yleinen aborttioikeus poistuu, ts. liittovaltiot voivat määritellä naisten oikeuden aborttiin. Muutamaa päivää aiemmin korkein oikeus kertoi, että amerikkalaisilla on oikeus kantaa asetta julkisilla paikoilla.

USA tipahti käytännössä yhdessä päivässä ihmisoikeuksien takapajulaksi. Seuraukset tukevat olemaan kammottavia, mutta se ei haittaa niitä, jotka ilmoittavat täyttävänsä Jumalan tahtoa.

Päätökset runtanneet Korkeimman oikeuden tuomarit käänsivät Yhdysvaltoja takaisin menneisyyteen, vuoteen 1787. On vaikea uskoa, että silloiset perustuslain kirjoittajat laatisivat perustuslain vuonna 2022 samanlaiseksi kuin mikä näytti hyvältä vuonna 1787.

Samaa ideologiaa kuin USA:n Korkeimman oikeuden tuomarit, pitävät tienään tulevaisuuteen niin Iranin ajatollahit, Venäjän Putin kirkkoineen kuin pienen Suomen äärikonservatiiviisyyden ikoneiksi nousseet Timo Soini ja Päivi Räsänen. Kumpikin kotoinen uskonsoturi on iloinnut Amerikan ylle laskeutuneista mustista myrskypilvistä.

Näitä voimia yhdistää tiukka asennoituminen niin perustuslakiin kuin myös Raamattuun ja Koraaniin. Apostoli Paavali tiivistää ytimekkäästi sen, miten ihmisen aivot prosessoivat lakiuskossa tapahtuvan lukemisen:

”kirjain tappaa” (2Kor.3:6)

Vanha kansa ilmaisi saman asian: ”Lukee kuin piru Raamattua.”

Amerikassa asian voisi ilmaista: ”Jotka lukevat kuin piru perustuslakia, lukevat kuin piru Raamattua.”

 

+8

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu