AlfaTV, osakeanti, Harkimo, Sanna Ukkola ja Jussi Halla-aho ne yhteen sopii…

Facebookissa surfatessa ei ole voinut olla törmäämättä AlfaTV:n osakeannin tyrkyttelijöihin. Maksa 500 euroa, niin pääset osakkeenomistajaksi, kuten Hjallis Harkimo. Sitä ei kerrota, että ennen kuin yleisöltä ryhdyttiin kerjäämään rahaa, niin Harkimo sekä muut suuromistajat maksoivat samasta osakkeesta 281,25 euroa.

Suomen Kuvalehti käy ansiokkaasti lävitse AlfaTV:n talouskiemuroita: ”Professori ihmettelee AlfaTV:n antia, asiakirjat paljastavat erikoisen rahaliikenteen tv-kanavan ja hyväntekeväisyys­yhdistyksen välillä”.

Pääasiaksi itselle nousee, miten IRR-TV, joka Brilliance Communications kautta omistaa AlfaTV:n, kippaa  suomalaisilta lahjoittajilta saatuja rahoja AlfaTV:n ohjelmien pyörittämiseen.  Eikö rahojen pitäisi mennä siihen tarkoitukseen kuin ne on kerätty: lähetystyöhön ja sekä venäläisten orpolasten auttamiseen. Kukaan ei halua avata yhtiöiden välistä rahaliikennettä, eivät hallituksen jäsenet eikä yhtiöiden napamies Hannu Haukka.

SK: ”IRR:n rahankeräys Suomessa tuotti 2,6 miljoonaa euroa ja lähes vastaavalla summalla on ostettu ohjelma-aikaa.”

Tarkoittaako se, että lähetystyöhön ja venäläisten orpolasten auttamiseen kerätyt rahat ovatkin menneet AlfaTV:n pyörittämiseen, mistä ne ovat valuneet ohjelmia tekevien taskuihin?

IRR-TV kerjää rahaa kotisivullaan, myös testamentit kelpaavat. Ison tilin toivossa testamentteja uskonnollistaustaiset liikkeet erityisen hanakasti metsästävät. Taustalla on katolisen kirkon nerokas idea: kun raha kirstuun kilahtaa, niin sielu taivaaseen vilahtaa. Joillekin kristillisyys tarkoittaa loputonta rahan kerjäämistä. Mutta jotta toiminta olisi edes jotenkin kristillisten arvojen mukaista, niin Hannu Haukan pitäisi rehellisesti vastata esitettyihin kysymyksiin, kuten miten raha liikkuu yhtiöiden välillä.

Vakituinen kestokasvo AlfaTV:ssä on Sanna Ukkola, joka kirjoittelee myös kolumneja Iltalehteen. Kaksoisrooli on kieltämättä koominen. AlfaTV kertoo olevansa vaihtoehto iltalehdille, Hesarille sekä Ylen ja muiden televisiokanavien uutisille ja ohjelmille.

AlfaTV ei ilmeisesti aio olla vaihtoehto mediakonserni Keskisuomalainen Oyj:lle, joka on myös osallistunut osakeantiin. Siten Suomen Keskusta on poliittisena toimijana mukana talkoissa Hjallis Harkimon ohella.

Viimeksi selatessani televisiokanavia, pysähdyin AlfaTV:n kohdalla. Ruudussa näkyi Sanna Ukkola ja Jussi Halla-aho. Sanna Ukkola on naimisissa perussuomalaisten pää-äänenkannattajan Perussuomalaisen sekä sen verkkoversion Suomen Uutisten päätoimittajan Matias Turkkilan kanssa.

”Piiri pieni pyörii, lapset siinä hyörii, sormet sanoo soo soo…”

AlfaTV:n tavoite on olla suomalainen muunnos yhdysvaltalaisesta uutiskanava Fox News’istä, joka edustaa konservatiiviskristillisiä arvoja. Ne ovat samoja arvoja, jotka nostivat presidentiksi Donald Trumpin. Jussi Halla-aho Alfassa antaa lisäarvoa valitulle suunnalle. Tai vinkin kätketystä päämäärästä.

Alfa, alku, portti. Ketunhäntä kainalossa.

+11

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu