Anna elämäsi Jeesukselle on äärikristillistä petosevankeliumia

On vaivaannuttavaa kuunnella vuosikymmenestä toiseen, miten vapaiden suuntien sielujen voittajat toitottavat tuubastaan ”anna elämäsi Jeesukselle”. Olen kysynyt ja kysyn edelleen, miten Jumalalle voi antaa sellaista, minkä hän jo omistaa?

”Katso, kaikki sielut ovat minun: niin kuin isän sielu, niin pojankin sielu – ne ovat minun.” (Hes.18:4)

Konservatiivit nauttivat masokismissaan, kun he voivat Raamattu kädessä sylkeä lähimmäisiään silmille väittämällä, että he joutuvat kadotukseen ilman Jeesusta.

Ei, vaan jokaisen ihmisen henki palaa kuoltuaan Luojansa yhteyteen.

”Tomu palaa maahan, josta se on tullut. Henki palaa Jumalan luo, joka on sen antanut.” (Saar.12:7)

Vanhassa testamentissa on johdonmukaisesti sama oppi. Jokainen juutalainen, hyvät ja pahat kuninkaat, menivät kuoltuaan isiensä luo. Kristityt ovat Vt:n perusopit kumonneet ja kehittäneet QAnon helvettitarinan, jolle ei liene ihmiskunnan historiassa vertaista.

Vt:n oppi löytyy myös Uudesta testamentista.

”Sillä siksi myös kuolleille julistettiin, että he tosin olisivat tuomitut lihassa kuin ihmiset, mutta eläisivät Jumalan mukaan hengessä.” (1Piet.4:6)

Raamatun mukaan ihminen on Jumalan kuvana kolminaisuus, ruumis, sielu ja henki.

Ruumis palaa tomuun ja koska sielu on veressä, sielu kuolee ruumiin mukana. Ihmisen henki palaa Luojansa luo. Tämä on Vt:n kaava ja se pätee täydellisesti uudessa liitossa.

Kukaan ei ole vielä pelastunut, koska Jeesus ei ole tullut takaisin pelastamaan.  Ne pelastetaan, jotka ovat kuolemanvaarassa todistuksensa takia. Ehkä on niin, että kristityt ovat aggressiivisimmin Jumalan todistajia kivittämässä. Tämä sopisi siihen, miten juutalaiset tappoivat Herran lähettämiä profeettoja ja lopulta kirkkauden Herran.

Historian pyörä näyttäisi aina pysähtyvän samaan kohtaan samanlaisissa olosuhteissa, mutta edeltä tunnistamattomana.

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu