Apulaisoikeuskansleri pysäytti itärajan sulkemisen, mitä tekee sisäministeri Mari Rantanen?

Hallitus ajoi päin seinää.

APULAISOIKEUSKANSLERI on pysäyttänyt itärajan rajoitustoimia tiukentavan hallituksen esityksen, koska siinä ei olisi riittävästi turvattu mahdollisuuksia hakea turvapaikkaa.”

Miten on madollista, että apulaisoikeuskansleri pysäyttää erityisesti perussuomalaisten suunnitteleman itärajan sulkemisen?

Pallo on heitetty sisäministeri Mari Rantaselle, ps.

Mari Rantanen tekee akuutissa kriisissä, niin kuin on muita opettanut. Hän kirjoitti vuonna 2022 Uuden Suomen blogissaan Kuka suojelee suomalaisten oikeuksia?

Kysymys on poliittisesta tahdosta ja halusta tulkita lakia ja sopimuksia. Olemme nähneet jo laajamittaista ihmisten työntämistä niin Kreikan, Puolan, Latvian ja Liettuan rajoilla eikä turvapaikkahakemusten vastaanottamisen keskeyttämistä ole missään tuomittu. Euroopan ihmisoikeustuomioistuinkin on väliratkaisussaan todennut, että itsenäisillä valtioilla on viime kädessä oikeus päättää, keitä he alueelleen ottaa. Lisäksi on huomioitava, että kansainväliset sopimukset kuten Euroopan ihmisoikeussopimus tuntee poikkeusten tekemisen silloin kun se on välttämätöntä demokraattisessa yhteiskunnassa esimerkiksi kansallisen ja yleisen turvallisuuden turvaamiseksi. Tohdinpa arvella, että hallitus ei tuo meille rajapykäliä vaan toteavat muutaman viikon kuluttua, että Eu:lta ei saatu lupaa. Tai jos tuovatkin, ovat pykälät niin vesitettyjä, että niillä ei estetä kenenkään maahantuloa. Olen tässä asiassa kernaasti väärässä, mutta kaikesta päätelleen poliittista tahtotilaa tämän asian kuntoon laittamiseen ei ole…”

Rantanen: ”Kysymys on poliittisesta tahdosta ja halusta tulkita lakia ja sopimuksia.”

Missä on Mari Rantasen ja perussuomalaisten poliittinen tahto?

Ei näy, ei kuulu, vain ruikutusta, mitä pitäisi tehdä. Etunenässä ruikuttaa eduskunnan puhemies Jussi Halla-aho.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu