Arkkipiispa Tapio Luoma vs. Joakim Vigelius, ps. Onko kirkko rikki?

Kansanedustaja Joakim Vigelius, ps, käy jihadistista pyhää sotaa X:ssä luterilaista kirkkoa vastaan. Se ei yllätä, koska ainoita oikeauskoisia ovat perussuomalaiset.

Erityisesti perussuomalaisten hampaissa on arkkipiispa Tapio Luoma, joka uskaltaa kertoa selkeästi Raamatun kannan.  Vigelius kavereineen ei suvaitse sitä, että kirkko kritisoi Orpon hallituksen toimintaa.

Ymmärrän hyvin Vigeliuksen kiukun. Hän kannattaa aitona perussuomalaisena Venäjän mallia, jossa patriarkka Kirillin valtiokirkko on synonyymi Putinille. Suomessakin kirkon pitäisi olla Petteri Orpon liekanarussa ja siten alisteinen halla-aholaiselle ideologialle.

Joakim Vigelius: ”Vetoomuksessa mukana niin evankelis-luterilainen, katolinen kuin ortodoksinenkin kirkko. Myös metodistit, baptistit ja adventistit. Pilalla jokainen.”

Pilalla jokainen, kun eivät toimi Suomen kaappiputinistien vaatimusten mukaisesti.

Kansojen  tuomio, Mat.25, kertoo, mikä on oleellista Raamatussa, alkaen Mooseksen kirjoista.

Lainaus jakeesta 43: ”olin vieras, ja ette majoittaneet minua, alaston ja ette vaatettaneet minua, sairas, ja vankilassa, ja ette käyneet minua katsomassa.”

Vieras on käännös kreikan sanasta, joka tarkoittaa muukalaista, toisuskoista, toisuskoisen muodostamaa uhkaa omalle uskolle. Ut:n käännöksissään kirkko käyttää ksenos-sanasta muotoja outo ja koditon.

Entä miten käy, ellei kohtele muukalaista, niin kuin kohtelee ja rakastaa itseään?

”Menkää pois minun luotani, te kirotut, ikuiseen tuleen, joka on valmistettu perkeleelle ja hänen enkeleilleen.”

 

Kun rakkaus kylmenee

Jeesuksen sanat askarruttavat mieltäni lähes päivittäin: ”laittomuuden lisääntymisen vuoksi kylmenee monien rakkaus”.

Laittomuus,  kreikan anomia, elää ja olla kuin lakia ei olisi, olla itse itselleen laki, asemoitua kuin lakia ei olisi.

Laittomuuteen viittaaminen ajallisessa kontekstissaan tarkoittanee Mooseksen lakia. Kristityn kuninkaallinen käsky kuuluu: rakasta lähimmäistäsi, niin kuin itseäsi. Siinä on Mooseksen laki ja profeetat yhdessä lauseessa. Vaateta vieras, kuten vaatetat itsesi. Tarjoa toisuskoiselle yösija, kuten itse rakastat vuodettasi. Anna muukalaiselle ruokaa, kuten itsellesi.

Siinä on peili, josta joutuu katselemaan toimintaansa joka päivä ja usein monta kertaa päivässä. En kovin usein tunnista peilistä kasvojani.

 

Teologinen jälkilause

Jeesuksen kertoessa ikuisesta tulesta, joka on valmistettu perkeleelle ja hänen enkeleilleen, on syytä huomata pari seikkaa. Ikuinen tuli ei ole sama asia kuin helvetti eli Gehenna, jonka maanpäällinen tuli sammui viimeistään vuonna 70 roomalaisten sotajoukkojen kukistettua Jerusalemin.

Koska perkele Raamatun mukaan on edelleen vapaana enkeleineen eli sanansaattajineen, ei ikuisessa tulessa ole vielä ketään.

Maailman ajallinen tuli palaa päivältä päivältä tuhoissammin. Ehkä tämä sukupolvi voisi kutsua elämäänsä maapallolla Helvetti kakkoseksi.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu