Ei ollut alkuräjähdystä, vaan kaikkeus on aina ollut ja on aina oleva

Artikkelista: ”Yllätys: alkuräjähdys ei ole enää maailmankaikkeuden alku.”

Huolimatta raflaavasta otsikosta, niin Big Bang tulee pysymään kosmologian valtaistuimella vielä pitkään. Kvanttigravitaatio teoria on kuitenkin mielenkiintoinen värilisä kosmologian paletissa.

Kvanttigravitaatio nimittäin ratkaisee alkuräjähdysteorian muna/kana ongelman. Ilman munivaa kanaa ei voi syntyä munapistettä, joka laajenee kaikkeudeksi. Yhtä hyvin kaikkeus on voinut syntyä sotkan alkumunasta kuin Big Bangista.

Tieteeltä on puhdasta idiotismiä väittää, että tyhjyys tyhjyydestä  synnyttää alkupamauksen, alkumunan. Niin fanaattiseen uskoon en pysty.

Kvanttigravitaatio ratkaisee alkuräjähdyksen perusongelman. Kaikkeus on aina ollut eikä se voi koskaan päättyä. Siinä on sama idea kuin Jumalassa. Ei Jumala ole mistään tullut tai luotu, vaan on aina ollut ja on aina, niin kuin kaikkeus.

Tästä saa aasinsillan apostoli Paavalin puheeseen, jonka hän piti jumaliaan rakastaville ateenalaisille: ”Hänessä elämme ja liikumme ja olemme, niin kuin myös muutamat teidän runoilijoistanne ovat sanoneet: ’Sillä me olemme myös hänen sukuaan.'”

Maailmankaikkeudessa me elämme ja liikumme hänessä, jonka sukua on jokainen ihminen, riippumatta uskonnosta, kansasta, ihonväristä tai sukupuolien moninaisuudesta.

Kristinusko on tehnyt  kaikkensa erottaakseen Jumalan  sukuun syntyneet kadotukseen meneviin ja pelastuviin. Maailmankaikkeudessa on pimeää ainetta ja monet uskonnot näyttävät ammentavan sieltä olemassaolonsa tarkoituksen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu