Eija-Riitta Korholan salaliittotarinoiden kohteena presidenttiehdokas Pekka Haavisto

Ex-euro­parlamentaarikko Eija-Riitta Korhola on väittänyt, että Pekka Haavistolle olisi rakennettu ohitus­kaista tohtorin opinnoille.

Korhola esitti väitteensä oikeauskoisten Radio Dei’ssä, jossa muutenkin on melko sakeaa settiä.

Tapahtumat ajoittuvat Korholan mukaan syksyyn 2014. Vihreät lähtivät tuolloin hallituksesta Fennovoima-päätöksen vuoksi. Korhola valmistautui tuolloin omaan tohtorin­väitökseensä ympäristötieteiden laitoksella.”

Korhola väitti, että Haavisto oli tiedustellut epävirallisesti mahdollisuutta väitellä tohtoriksi ilman tutkintoa. Haavisto on koulutukseltaan valtiotieteiden ylioppilas.

Pekka Haavisto kiisti Korholan väitteet. Lopullisen niitin Korholan salaliittotarinalla antoi Korholan väitöskirjan toisena ohjaajana toiminut ympäristötieteiden emeritus­professori Pekka Kauppi. Hän kiisti Korholan väitteen siitä, että Haavisto olisi pyrkinyt väittelemään tohtoriksi järjestelmän ohittamalla.

Eija-Riitta Korhola on pyytänyt anteeksi väitteitään. Eipä ole muuta mahdollisuutta ollut.

Entä mikä on Korholan motiivi mustamaalata Haavistoa? Ensimmäiseksi tulee mieleen Haaviston presidenttiehdokkuus. Oikeauskoiset Radio Deissä tuskin tukevat Haavistoa, koska oikeauskoisilla on vakava henkilökohtainen ongelma.

Arvioni mukaan henkilökohtainen ongelma kehittyy väärennetystä evankeliumista, kaikkien QAnon tarinoiden kantasolusta. Sama ongelma vaivaa Päivi Räsästä. Totuus voisi heidät vapauttaa, mutta se ei kiinnosta. Joutuisi tekemään rankkaa tilintekoa elämästään ja motiiveistaan.

Turvallisempaa on elää pyhille kirjoituksille sokeana oikeauskoisena.

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu