Elämä alkoi tulivuorista iskeneistä salamoista
Viimeisin elämän syntyyn liittynyt tiedeuutinen kertoo: ”Turkin ja Perun maaperästä on löytynyt miljoonia tonneja typpiyhdiste nitraattia, joka näyttää syntyneet tulivuorenpurkauksiin liittyneen salamoinnin seurauksena. Löytö vahvistaa oletusta, että salamointi on aikojen alussa auttanut elämää alkuun maapallolla.”
Uutisesta tuli mieleen muistoja 50-luvulta. Kun opin koulussa lukemaan, niin ensimmäiseksi piti mennä lainaamaan kirjaston aikuisten puolelta tiedekirjoja. Oli pakko selvittää, mistä elämä on tullut.
Tiede antoi vastauksen. Tarvittiin hiekkaa, vettä sekä sähkövirtaa. Kirjassa kerrottiin, että tutkijat olivat koonneet tarvittavat aineet suureen lasipulloon, johon johdettiin salamia jäljittelevää sähkövirtaa.
Loistava idea. Ei muuta kuin vettä ja hiekkaa pulloon. Sähkövirtaa en saanut, mutta se oli sivuseikka. Kyllä elämää syntyy ilman sähköäkin. Kun pullo on levännyt paikoillaan tarpeeksi kauan, niin siellä alkaa kuhista elämää. Tiede todistaa sen.
En muista, miten pullolle kävi. Ei siitä ainakaan muurahaisia tullut.
Kun aikuisena valoin betonista vedenohjauskourun pihamaalle, asettelin massan sekaan purkamani tietokoneen sisuskaluja.
Ehkä miljardin vuoden kuluttua sivilisaatio löytää betonilohkareeni. Tutkittuaan sitä he löytävät lohkareesta tietokoneen osia, kuten prosessorin. He päättelevät, että muinaisena aikana on elänyt kansa, joka on saanut hiekan, sementin ja veden seoksen elämään.
Ei heidän järkeilynsä olisi sen hullumpi kuin synnyttää lasipullossa elämän alku.
Olemme maailman onnellisin kansa, sillä saamme olla olemassa. Venäjän ideasta kirjoittaneen Mauno Koiviston mukaan Suomen kansalla on ollut monta tilaisuutta hukkua pois.
Juha Sipilän häkäpönttömiehet ja EK:n häkämiespönttöset, ennen kuin huutoetäisyydelle Etelärantaan muuttanut Kotimaa-lehti huomauttaa Rönkön virheestä.
Valta on sanoissa, nimissä ja nimittelyissä, enemmän kuin suomenrahassa
Ilmoita asiaton viesti
Salamoinnilla tiettävästi vaikutusta aminohappojen muodostumisen kanssa.
Tietenkin salamat osuivat veteen, maankuorta kun ei näkynyt merenpinnan yläpuolella.
Ilmoita asiaton viesti
Lisää todisteita elämän alkuperästä: meteoriiteista löytyvät kaikki DNA:n vaatimat emäkset.
Kukaan ei voi vannoa tietävänsä, miten maapallolle syntyi elämää. Tuore tutkimus antaa kuitenkin lisäpainoa käsitykselle, jonka mukaan ensimmäisten elollisten rakennuspalikat tulivat meteoriittien mukana. Lähde – https://yle.fi/a/3-12425752
Ilmoita asiaton viesti
Jos elämäksi kutsuttua rakenne on tapahtumaketju, joka lähtenyt jostain kohdasta, joidenkin tilanteiden vallitessa…
Onkohan vastaavanlaisia tapahtumia ollut vain se yksi, vai onko näitä monta rinnan, tai miksautuneina, vai voisiko jokin vastaava tapahtuma lähteä käyntiin myöhemmin, ellei jo ole päällä.
Minkähänlaisia nämä lisääntyvät ja paikoilleen jäävät rakenteet lopulta ovat? Jos monia eri tyyppejä lähtöpohjan suhteen… kai se jotain vinkkeliä antaa, tuntemaamme, jota tosin emme sitäkään oikein tunne.
Ajatus lienee scifiä, tmv.
Ilmoita asiaton viesti
Joku on katsellut liikaa frankenstein-leffoja. Kyse on oletuksista. Minäkin voisin olettaa jotakin.
Kukaan ei tiedä miten elämä alkoi. Kukaan ei tiedä mitä oli ennen alkuräjähdystä. Kukaan ei tiedä tarkkaan mitä on aika, avaruus, aine ym. maailman ainesosat.
Materialistikin joutuu uskomaan tätä nykyä mysteereihin, koska nämä asiat ovat mysteerejä.
Ilmoita asiaton viesti
Höh. Perustasollakin on sen verran tuntamtonta rakentamisen ja rakentumisen paikkaa… että jos pohjia johokin elämän arvoisesti tulkituksi asti… ompa viimein iso ihme.
Edellisessä kommentissani vähän virittelin toistamiseen rakentumisen avaruutta, mitä siitä voisi yrittää kertoa.
Rakentumisen vinkkelistä jos ajattelee… kaikki materiaalisempi on tätä samaa, ei sen tietyssä mielessä mitään erilaisempaa, vaikka ilmenevyys olisi toista, ja tosiaan se, mitä on vaikuttavuuksissa, rakentumista ulos päin vaikuttavasti,… jos tällaisia (kokoontumisajo)tiivistymiä haluaa enemmän itsenäisemmin erottaa jonkin verran, tai siinä kun relevanttia on noin tehdä.
Mitä viettävyyspisteistä lähtien rakentuu, tai voi lähteä kombinoitumaan… tässä on eroa.
Havainnollinen esimerkki tällaisesta lumipalloutumisesta ja kulkemallisuudesta voisi olla tavan korkea paikka, jossa painovoiman mukaisesti tullaan enemmän tai vähemmän liikkuen, ja muuta keräillen alaspäin.
Tietokonemaailmasta jos ottaa esimerkin ihmiselle ominaisemmasta rakentalusta… takaportin kautta viritellystä systeemistä… voi saada aikaa yhä sun toista. Ihminen suhteessa luontoon, on jonkin verran tälle sektorille omistautunut, eikä ihme, jos luonto liikkuvana ja muotoutuvana, on lähinnä tätä, eikä siis oikein muuta, ainakaan suoranaisesti.
Elämän kysymys on hassu. Tärkeämpää on pyrkiä ymmärtämään sitä, mitä noin toimiva voisi yrittää lähteä hakemaan. Elämä itsessään, ei ole niin erikoisen arvoituksellista, olemassaolevuutensa puolesta. Muuten voi olla… yhtä ja toista.
Aivan omituisia kysymysasetteluja, joissa ihan turhaa junnata liian kauan. Kysymyksiä perustavina, harvemmin ehkä tulee kritoisoitua. Ei tarkoita, etteikö perustetta tälle fiksaatumapitoiselle ottamiselle voisi löytää.
Jotain tällaista, edes joskus. Hollywood on ylisovellettuna, ja ylisoveltuvana peestä, ja aivan turhaan tällä painotavalla palkittua… vaikka onkin osa elämää.
Ilmoita asiaton viesti
Lähinnä se asia tiedetään, että kaikki mitä on nyt on seurausta siitä mitä oli sitä ennen.
Ja tuota voidaan nähdä aika monta miljardia vuotta menneisyyteen.
Ilmoita asiaton viesti
Aikakin on suhteellinen juttu, sanoo Einstein.
Ilmoita asiaton viesti
Sama velli ja hapatus, poreiluketjuineen, vaikka ennen alkuräjähdystä tuskin oli hallituksia tavalla, jota Suomessa on ollut, ja on kohta(?).
Etsi tuosta se alkupiste, ja olet nro Uno.
*Heko vasemmalla, sekä oikealla*
Ilmoita asiaton viesti